Afgelopen dinsdagavond kondigde het kabinet aan dat de lockdown in ieder geval verlengd gaat worden tot en met 9 februari. Wat zijn dan de scenario’s voor het uitspelen van de huidige amateurcompetities?

Eigenlijk heeft de afdeling competitiezaken van de KNVB nog twee scenario’s, rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal, op tafel liggen. Begin december werd al wel duidelijk dat het volledig uitspelen van de competities (2020 – ’21) eigenlijk niet meer haalbaar was, zodat de voetbalbond twee scenario’s uitschreef. Deze twee blijven actueel en dus haalbaar, zelfs na de verlenging van de huidige lockdown.

Foto: Han Balk (hoofdveld Schalkhaar)

De KNVB schrijft over de volgende twee scenario’s:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

De KNVB zelf schreef vandaag op de eigen site het volgende: “Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar.”

Over de definitieve besluitvorming spreekt de voetbalbond zich logischerwijs niet helemaal uit: “Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.”

Foto: Han Balk (Terrein Wesepe)
Vorig artikelSportclub Deventer zoekt Hoofd Opleiding
Volgend artikelKeepersnieuws bij Go Ahead Eagles