Het enthousiast spelend Almere City FC hield zich uitstekend staande in eigen huis tegen de subtopper uit Deventer. Slordig en onrustig was het team van Hake die zich tevreden stelde met de puntdeling.

Met Jamal Amofa, in plaats van Gerrit Nauber centraal achterin, naast Joris Kramer startte Go Ahead Eagles slap en slordig aan het duel. Het ontsnapte zelfs aan een vroege achterstand. Pas na 17 minuten kwam het voor de eerste keer in het vijandelijk strafschopgebied waar Victor Edvardsen net te kort kwam. Het zou niet zijn duel worden want vier minuten later torpedeerde de Almere sluitpost hem, echter wilde scheidsrechter Gözübüyük van niets weten.

ALMERE, NETHERLANDS – OCTOBER 28: Victor Edvardsen of Go Ahead Eagles looks dejected during the Dutch Eredivisie match between Almere City FC and Go Ahead Eagles at Yanmar Stadion on October 28, 2023 in Almere, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Almere het scherpst in de duels
Ook bij de cornervariant vond de Zweedse spits doelman Bakker op zijn weg, ditmaal met een goede reflex onderin de hoek. In de 37ste minuut tenslotte bleef Victor niet koel toen hij in de 1 op 1 situatie faalde en de deklat liet beven. Het leest als een zwaar overwicht van de uitploeg, echter was Almere het scherpst in de duels en won het iedere tweede bal. Maar doordat de eindpass steeds weer slordig was, kregen de elf van Pastoor geen uitgespeelde kansen.

Fans van Go Ahead Eagles in Almere (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Meer energie in duel pompte
Die kwamen er wel na de thee, toen Almere nog meer energie in het duel pompte waardoor de elf van niet meer voorkwam in de wedstrijd. Mede door het matige spel van de mannen voorin, inclusief Willumsson. Robinet en Resink vonden De Lange en het aluminium op hun weg naar succes. Halverwege de tweede helft faalde invaller Hansen 1 op 1 tegenover De Lange die de man van de wedstrijd zou worden aan Deventer zijde.

ALMERE, NETHERLANDS – OCTOBER 28: Willum Willumsson of Go Ahead Eagles battles for the ball with Damian van Bruggen of Almere City FC during the Dutch Eredivisie match between Almere City FC and Go Ahead Eagles at Yanmar Stadion on October 28, 2023 in Almere, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Falende voorhoede
Pas na het wisselen van de falende voorhoede kwam Go Ahead Eagles in het strafschopgebied van doelman Bakker die tweemaal knap pareerde waardoor het de wedstrijd werd van de doelmannen met de brilstand als eindstand op het scorebord. Daarmee wordt wederom duidelijk dat Go Ahead Eagles uit en thuis een wereld van verschil is, echter wil de ploeg daar zelf niets van weten. Luister maar naar de interviews na afloop van het duel afgelopen zaterdagavond.

ALMERE, NETHERLANDS – OCTOBER 28: Stije Resink of Almere City FC and Sylla Sow of Go Ahead Eagles during the Dutch Eredivisie match between Almere City FC and Go Ahead Eagles at Yanmar Stadion on October 28, 2023 in Almere, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Samenvatting en interviews
Onderstaand drie gesprekken die Salland Sport verslaggever Erik van Luttikhuizen had met verdediger Joris Kramer, trainer René Hake en middenvelder Evert Linthorst. Salland Sport is het actuele sportprogramma bij Salland1. De interviews en samenvatting vloeien voort uit de intensieve samenwerking die Deventer Voetbal kent met de streekzender Salland1.

Samenvatting
Onderstaand een compilatie van het duel vanuit de live radio-uitzending van Salland Sport (bij de streekzender Salland1) dat ieder duel met twee verslaggevers ‘verslaat’ van Go Ahead Eagles.

Vorig artikelSportclub en Teuge houden elkaar in evenwicht
Volgend artikelGelijkspel geeft juiste verhouding weer
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!