Na slechts 1 punt uit 3 wedstrijden was het voor de ploeg van Wouter Groot Lipman zaak om punten te gaan halen. Geen makkelijke klus met een treffen tegen SC Teuge. De ploeg van trainer Hans uit den Bogaard degradeerde in de nacompetitie met een verloren strafschoppenserie uit de 3e klasse.

Sportclub begon goed aan de wedstrijd en was gebrand op een goed resultaat. Tijn Vegelin werd de diepte ingestuurd door Sofian Jabir en kon op de rand van de 5 meter de trekker overhalen. Het net bolde, maar de vlag van de assistent-scheidsrechter was reeds omhoog. De vroege voorsprong ging helaas niet door. Na een goed kwartier was het dan toch raak en konden de handen op elkaar. Tijn Vegelin anticipeerde goed op een bal die tussen verdediger en keeper viel. De inzet van Tijn trof doel en de 1-0 was een feit.

Het vertoonde spel van de thuisploeg en de vroege voorsprong gaf de burger moed. Na de 1-0 bleef de thuisploeg drukken en kon de keeper van Teuge met gevaar voor eigen ledematen zijn doel schoonhouden. Aan de andere kant kwam Teuge beter in het spel en een aanval over de rechterflank kon niet voldoende worden ontzenuwd. Een voorzet volgde en bij de 2e paal kon Niels Verschuur, die door de as was meegelopen de bal binnenschuiven (1-1).

Snel volgde op vrij identieke wijze de 1-2, opnieuw bleek een aanval over rechts doeltreffend. Na een voorzet kon op de 5 meterlijn de bal opnieuw binnen worden gewerkt. Met deze stand konden de kleedlokalen worden opgezocht. Sportclub Deventer had de beste kansen en vertoonde goed veldspel, maar Teuge was effectiever in de afronding.

Na rust wat omzettingen bij beide ploegen. Moos Alberts werd bij Sportclub Deventer vervangen voor Roan Koekkoek. Het spel in de eerste helft gaf de thuisploeg vertrouwen. Koud 10 minuten uit de kleedkamer een hoekschop. De luchtmacht van de thuisploeg ging mee naar voren en Seb Moody torende bij de 2e paal boven alles en iedereen uit en kon hard raak koppen 2-2.

Het spel golfde hierna heen en weer beide ploegen probeerden de voorsprong te behalen en beide ploegen creëerden hiervoor ook mogelijkheden. Beste kans voor de thuisploeg was 10 minuten voor het einde toen Tijn Vegelin met kunst- en vliegwerk een voorzet op de goal kon schieten, maar zijn inzet werd door de doelman gekeerd.

Teuge had in de laatste 10 minuten een overwicht, want de thuisploeg was moegestreden en kwam er niet meer uit. In deze fase kreeg Teuge 2 keer een 100% kans. Met 2 fantastische saves wist doelman Nelson Lammertink zijn goal verder schoon te houden.

Eindstand 2-2. Volgende week mag Sportclub aantreden in Apeldoorn tegen Apeldoornse Boys. De ploeg uit Apeldoorn-Zuid kent een lastige start van het seizoen en zal erop gebrand zijn de punten in eigen huis te houden. Voor Sportclub Deventer zaak om de 3 punten mee naar Deventer te nemen. Aftrap in Apeldoorn om 14.30 uur. Tot dan!