Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

En toen was het sprookje uit. In het diepe zuiden van Nederland wisten de Limburgers een week voor het grootste feest van het jaar voor ze, alvast een feestje te bouwen. MVV behaalde een meer dan simpele 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles en de Deventenaren dropen af met in het achterhoofd dat directe promotie een utopie is gebleken. Vanaf nu is het zorgen dat de nacompetitie afgedwongen wordt waarna er hopelijk weer magistrale wonderen in De Adelaarshorst te beleven zijn.

Met het programma voor mijn neus bedenk ik mij dat dit nog niet zo simpel gaat worden. Telstar staat momenteel op een elfde plaats met 37 punten. Go Ahead Eagles staat met 44 punten op een vijfde plek. Maar de komende vijf wedstrijden kunnen maar zo eens een heel mager resultaat opleveren. NEC thuis, FC Volendam uit, De Graafschap thuis, Jong PSV uit en Cambuur thuis zijn nou niet echt de aller makkelijkste wedstrijden om te spelen.

Als je dan kijkt hoe er de laatste tijd gespeeld wordt, dan word ik daar nog niet heel erg vrolijk van. Tegen FC Eindhoven werd een overwinning behaald, maar de manier waarop kon me niet bekoren. Ahannach is sinds zijn aankomst in Deventer nog niet op het niveau wat hij bij Almere City had en vraagtekens over zijn komst zoemen dan ook al rond in De Adelaarshorst. De trouwe, maar sceptische supporters wilden liever een scorende spits zien. Daar kan een fantastische omhaal van Rabillard niets aan doen. Dat Bannink opeens weer op tien wordt geposteerd en zodoende Ahannach, ten koste van de zeer ijverige en snelle Berden, naar de flank wordt verdreven is in mijn ogen ook een signaal. Daarnaast is men niet positief over Navratil en Verhulst. Twee ervaren jongens die de ploeg op sleeptouw zouden moeten nemen. Toch kunnen ze het verlangde niveau niet halen. Navratil is, net als overigens Berden, een jongen die ik er altijd in zou zetten en laten staan. Die gasten kunnen vanuit het niets iets uit de hoed toveren wat een resultaat op levert. Verhulst is altijd eerste keus geweest. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de gehuurde Jeroen Houwen een kans gaat krijgen en dan op zeker gaat grijpen.

Ik hoop dat de komende reeks wedstrijden het vertrouwen weer een boost gaat krijgen zodat we, wat ik eerder zei, in de nacompetitie weer wonderen kunnen gaan verrichten. De supporters verdienen de toetjes in mei! Iedere wedstrijd, weer of geen weer zit het door iedere voetballiefhebber geroemde stadion hutjemutje vol. Sfeeracties, aanmoedigen, zingen. Dit kan alleen in Deventer. Hopelijk kan de supporter zich zo snel mogelijk ook weer alleen richten op het voetbal en wordt de ontstane onrust binnen de Supportersvereniging snel opgelost. Dit verdient een club als Go Ahead Eagles niet!

Bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven werden overigens de hoofdtrainers van alle amateurverenigingen binnen de gemeente Deventer uitgenodigd. Mooi om te zien dat veertien van de zestien genodigden gehoor gaven aan de uitnodiging. Kick Maatman gaf een presentatie over hoe ze de tegenstander wilden aanpakken en er ontstond een kort vraaggesprek met hem. Hierna werd gezamenlijk de wedstrijd gekeken en kon er achteraf nog worden nagepraat in de business lounge. Een super initiatief van Marcel Geestman en Eric Whittie, die zo de volgende stappen in het groeiproces van de jeugdafdeling vormen geeft. Het betrekken van de amateurverenigingen binnen de gemeentegrenzen is erg belangrijk, wetende dat clubs als PEC Zwolle, De Graafschap, FC Twente en Vitesse op de loer liggen. Zolang de club daar niet op reageert zullen talenten eerder de stap naar de concurrentie maken. Iets wat niet door iedereen gewaardeerd wordt, maar een logische stap is voor de jonge, getalenteerde en fanatieke voetballertjes in Deventer. Wie weet komt de tijd van Deventer talent via de eigen jeugdopleiding in het eerste van GA Eagles weer terug… Ik hoop het!