Hoog bezoek bij de wedstrijd Epse 1 – CCW 1 afgelopen zondag. De Stadshoogheid van Deventer, Wilfred Rumpf, en zijn adjudant doen Epse aan. De Stadshoogheid verricht zelfs de aftrap samen met pupil van de week Merijn Haarman. En dat doen ze goed! Na een mooi een-tweetje weet Merijn de keeper van CCW te omzeilen en schiet hij raak. Goed voorbeeld doet goed volgen, zou je zeggen. Toch is het vandaag oppassen geblazen voor de mannen uit Epse; CCW heeft een paar snelle buitenspelers die levensgevaarlijk kunnen zijn.

Epse begint goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Harleman heeft veel balbezit en dringt CCW terug tot de middenlijn. Maar tot scoren komt het niet. Na 30 minuten voetbal lijdt Epse balverlies. En dan gebeurt wat menigeen voor de tijd al vreesde. Een counter van de ploeg uit Wilp. Ineens is het 0-1, uit het niets eigenlijk. Epse gaat op zoek naar de gelijkmaker. Wederom heeft de ploeg veel balbezit. Maar de verdediging van CCW verricht goed werk. Het is nog steeds 0-1 als het rustsignaal klinkt.

Ook in de tweede helft veel balbezit voor Epse. CCW zakt in. Daar heeft Epse moeite mee. Toch brengt de ploeg van Harleman na 60 minuten de stand op gelijke hoogte. Een afketsende bal belandt voor de voeten van Lars Otten. Via de paal verdwijnt de bal achter de doelman van CCW. Epse dringt meer en meer aan. En dat werpt in de 70ste minuut zijn vruchten af. Bram Wiltink schiet de bal goed binnen: 2-1. Op dat moment een verdiende treffer. CCW zet vervolgens alle zeilen bij en creëert een paar mooie aanvallen. Tot twee keer toe komt de ploeg uit Wilp voor Epse keeper Martijn Salemink. Beide keren gaat de bal hoog over. Een geluk voor de mannen uit Epse.

In de 85ste minuut krijgt CCW een hoekschop. Epse verdedigt niet goed. CCW kopt de bal binnen: 2-2. Storm Dennis maakte het voetballen steeds moeilijker. In de 90ste minuut krijgt Epse nog wel een vrije trap op de 5 meterlijn. De bal wordt geblokt. Het blijft 2-2. Een terechte uitslag van een leuke, sportieve wedstrijd, onder moeilijke omstandigheden.

Aanstaand weekend wordt er niet gevoetbald in verband met Carnaval.

Voor 1 maart staat de wedstrijd IJsselstreek 1 – Epse 1 op het programma.