Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

En weg is ie…
Na een behoorlijk waardevolle periode voor Go Ahead Eagles is Richard van der Venne plotseling vertrokken. Waar er in de winterstop al even sprake van was, is het nu werkelijkheid. Van der Venne is een speler die uitstekend past bij de club. Mouwen opgestroopt, tatoeages op de armen en qua speelstijl ook precies het type waar ze in De Adelaarshorst van genieten. RKC Waalwijk is, logischerwijs, op zoek naar tussentijdse versterkingen. Dit om na de plotselinge promotie, laten we het daar maar niet meer over hebben, te proberen het verblijf in de Eredivisie met nog minimaal één seizoen te verlengen. Van hen begrijp ik erg goed dat ze bij Van der Venne uitkomen. Maar waarom laat Go Ahead Eagles hem zo makkelijk gaan?

Volgens de roddels ontvangt de club een vergoeding van rond de € 75.000. Dat is in mijn ogen een schijntje en ik geloof hier eerlijk gezegd ook niets van. Van der Venne zou gezien zijn resultaten dit seizoen een behoorlijke marktwaarde (ca € 350.000) moeten hebben en dan is hem weg doen voor dit bedrag schandalig. Dan heeft er meer gespeeld en zou hij een vertrek geforceerd hebben waarbij de club ‘alle’ medewerking heeft verleend. Wat ook goed zou kunnen is dat ze Soufyan Ahannach al op de radar hadden en een plaatsje vrij moesten maken voor hem?

Soufyan Ahannach vertrok in 2017 voor maar liefst zes ton naar Brighton & Hove Albion. Almere City was spekkoper nadat ze Ahannach zes jaar eerder uit de jeugd plukten bij DWS Amsterdam. Bij Brighton kwam hij echter niet voor in de plannen van de trainer en na een half jaar werd hij verhuurd aan Sparta. Na zijn blessure keerde hij terug om te herstellen in Engeland, waarna hij weer verhuurd werd, dit keer aan het Belgische Saint-Gillis. Zijn statistieken bij Sparta en Saint-Gillis zijn niet fantastisch, maar die bij Almere City wel zeker! Ik kijk dan ook echt uit naar zijn prestaties bij Go Ahead Eagles. Wellicht mag hij morgen al vanaf de bank zijn debuut maken.

Dan mogen we aantreden tegen wellicht de bekendste amateurclub van het land. En in ieder geval één van de twee ploegen van de beruchtste amateurderby van het land. v.v. IJsselmeervogels is al jaren een absolute topclub in het amateurvoetbal. De wedstrijden tegen Spakenburg leveren meer toeschouwers, spektakel en media-aandacht op dan ieder andere wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Met spelers als Gillian Justiana, Danny van den Meiracker en Kevin van Diermen (ooit nog gehuurd door Go Ahead Eagles van Vitesse) laat het zien dat je in je nadagen van je carrière nog goed geld kunt verdienen en op relatief hoog niveau kunt spelen. Ik vind het mooi om te lezen dat De Gier gewoon volle bak gaat spelen en zo ver mogelijk wil komen in de beker. Ongeacht de situatie rondom promotie of nacompetitie. Zo hoort het. Ik hoop echt dat we winnen en dan in de ¼ finale FC Utrecht mogen ontvangen.

Die hele loting is zo lachwekkend als de pleuris natuurlijk. Een vastgesteld schema haalt voor het overgrote deel de charme van het bekervoetbal er uit. Het is toch het mooiste dat je weer in de koker zit en de kans er is, dat je als Spakenburg naar Ajax mag, of Lienden naar Vitesse mag (en winnen). Nu is het allemaal al bekeken. De KNVB slaat door in haar veiligheid, organisatie, etc. Net als met het vuurwerkverhaal. Om maar met de grote Ernst Happel te spreken; Kein geloel, Fussball spielen!