Home Columns Erdal Ascipinar De rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 19

De rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 19

Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar

Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal AScipinar.

Na een rare maand van allerlei gevoelens en emoties probeer ik langzamerhand weer tot de orde van de dag terug te keren, al valt het natuurlijk niet mee. Als eerste wil ik jullie allemaal bedanken voor de condoleances en het medeleven, omtrent het overlijden van mijn moeder. Dank jullie wel allemaal. Heeft ons allemaal zeer goed gedaan. 

Vanwege het corona virus kunnen wij al tijden niet meer naar onze 100 jarige Adelaarshorst en ook ziet het er niet 1,2,3 uit, dat dit voorspoedig het geval zal zijn. Wat een gemis in ons roodgele leven. Als kind speelde ik al vaak op en rond de tribunes aan de Vetkampstraat, daar wij woonden op de naburige Sluiswijk. Een klein wijkje ingeklemd tussen Voorstad-centrum en Rivierenwijk. Als we uit school waren, renden wij als gekken naar het stadion toe en waren dan altijd bewapend met een bal en een fles drinken. Eerst lekker voetballen op het toenmalige grasveld, wat tegenwoordig de parkeerplaats is van Kowet. Daarna wat appels en ander fruit jatten achter onze stadionmuur in het verlengde van het voetbalveldje, naar mijn weten waren die boomgaarden van de studenten op de landbouwschool aan de Brinkgreverweg. Daarna gingen we verstoppertje spelen op de hoofdtribune. Destijds kon je ook onder de tribunes komen, en als je geluk had vond je soms weleens een gulden of een knaak in het zand onder de tribunes. Je voelde je dan even koning te rijk en de plaatselijke kruidenier aan de Gooierstraat werd weer blij van ons. Zo hielden wij toen al de micro-economie op peil. In mijn beleving vond ik het stadion destijds veel groter lijken dan nu het geval is, maar zeker niet mooier. Foeilelijke bruine stoelen in een ietwat grauwe omgeving destijds. Nu hebben wij een prachtig mooi stadion en als we ooit de twee andere tribunes ook zo kunnen vernieuwbouwen als de Leo Halle tribune en hoofdtribune dan hebben wij het meest perfecte stadion die een “beetje voetbalsupporter” zich maar kan wensen. Wel uniek hoor tot een select groepje clubs horen dat 100 jaar al op dezelfde plek voetbalt. Trots.

tekst gaat verder onder de foto
Erdal in zijn jonge jaren in De Adelaarshorst

Ik zag laatst bij Dwars Door Deventer, Alex Kroes en Ron König, de burgemeester van Deventer, praten over de lening voor die vernieuwbouw. Hopelijk kan de rente van 4% met de helft omlaag en kan ons Kowet verder met het verfraaien van onze mooie Horst. Het moet niet zo zijn dat de gemeente geld verdiend over de rug van zijn plaatselijke trots. Go Ahead Eagles is toch wel hét uithangbordje van de gemeente Deventer wat dus zeer gekoesterd moet worden. Persoonlijk denk ik dat onze burgervader zich er sterk voor gaat maken, aangezien hij ook een Eagle geworden is. Verder zie ik prachtige initiatieven van de Kippenhok mannen, die desgevraagd het Eagles-magazine of het jubileumboek van “Niet te Kraken” bij de supporters thuisbrengen.

Ook de Rocketboys leveren weer vakwerk af met prachtige filmpjes, vooral het filmpje “We are Eagles, who the fuck are you”. Een juweeltje hoor, met zoveel liefde, passie en professionaliteit in elkaar gezet waar je U tegen zegt. En dan onze fanatieke supporters met een soort van erehaag en zoveel pyro (No pyro No party 100%) ff stilstaan bij het feit dat Kowet al 100 jaar voetbalt in de voetbalstraat van Nederland, de Vetkampstraat. Het leverde prachtige beelden op, letterlijk en figuurlijk stond ons clubje weer in positieve zin in vuur en vlam.

Supporterssites die een inzamelingsactie houden voor ons clubje is ook weer een voorbeeld van trouw en loyaliteit in moeilijke tijden, net zoals het nu al verlengen van de seizoenkaarten, zonder überhaupt te weten of we wel wedstrijden fysiek kunnen bezoeken in de nabije toekomst. Full Support tot we erbij neervallen dus. Meer als 1000 supporters hebben nu al verlengd, wat een clubliefde ook in het DNA van de doorgewinterde Kowet aanhanger! Respect. Ook zeer knap van de club en mede door de tamelijke inzet van Algemeen Directeur Jan Willem van Dop hebben we weer een nieuwe hoofdsponsor binnen gehaald in deze onwaarschijnlijke crisistijd. Jumper de diersuper gaat aankomend seizoen op ons shirt prijken. Vanaf nu dus Jumper kattenvoer voor de poezen in huize Ascipinar, zo werkt dat dus. Goed nieuws dus voor Tijger en Storm, onze poezen.

Elke club heeft last van de corona situatie, ik ben er dus niet bang voor dat we veel schade gaan oplopen t.o.v. de concurrenten, ook al zal de begroting wat slinken. Ik heb alle vertrouwen in de expertise van het Kowet bestuur om volgend seizoen weer een mooi elftal te kunnen aanmoedigen in strijd naar de terugkeer in de eredivisie.  Zoals jullie allemaal kunnen lezen is er ondanks de saaie coronatijd genoeg te doen geweest dus bij onze mooie club. Nu met z’n allen hopen dat we weer gauw naar ons normale leven kunnen terugkeren en vol passie Kowet weer kunnen aanmoedigen in het mooiste sieraad van Deventer, de 100 jarige Adelaarshorst aan de Vetkampstraat.

We are Eagles, who the fuck are you?!!?

Exit mobile version