Op zaterdag 3 juni komen 16 bekerfinalisten bijeen op Sportpark Borgele te Deventer. Op het terrein van FC RDC vinden dan een 8-tal KNVB finales plaats.

Een enorm evenement welke de trotse club van Borgele heeft binnengehaald. Ondertussen heeft men hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze heugelijke dag. Van teambegeleiding tot kantinedienst en van parkeerplaatsbeheer tot facilitaire dienst, overal is aan gedacht.

De finales vinden de gehele dag plaats bij FC RDC op twee velden. De O13 en O14 finales starten als eerste om 9:30 uur. Alles onder begeleiding van KNVB scheidsrechters. Om 11:15 uur starten de O15 en O17 finales.

Tussendoor worden de winnaars direct gefêteerd met een medaille en zal de beker worden overhandigd aan de aanvoerder. De verliezend finalisten krijgen eveneens een medaille uitgereikt op het balkon grenzend aan het hoofdveld.

Om 13:15 starten de finales voor de jeugd O19 en de senioren zaterdag 2 en aansluitend trappen, om 15:30 uur, de senioren (reserve categorie A) en zondag 3 af voor hun eindstrijd om de felbegeerde beker.

Eigenlijk had FC RDC al in 2020 de organisatie toegewezen gekregen echter dwarsboomde de COVID-pandemie de ambitieuze plannen van alle vrijwilligers bij de Deventerclub. Wel waren ze al, met een speciale werkgroep, gestart met de voorbereidingen. Zo bezochten zij enkele verenigingen in de regio om lering te trekken uit voorgaande edities.

Ondertussen ligt er een uitvoerig draaiboek klaar waarbij gedacht is aan de kleinste details; van een heus podium tot aan verrassende en prominente Deventenaren die voor de prijsuitreiking zullen gaan zorgen. De organisatie wil er nog niet al te veel over kwijt, maar een blik achter de schermen verraadt grote namen.

Programma

Veld 1                                                                                                           

9.15 uur          DTS ’35 Ede JO13-1             –           DVS ’33 JO13-1          

11.00 uur        Diepenveen JO15-1JM          –           Brakkenstein JO15-1

13.00 uur        CSV Apeldoorn JO18-1         –           Quick ’20 JO19-1      

15.30 uur        SDOUC 2                               –           Go Ahead Kampen 2

Veld 2                                                                                                           

9.15 uur          Sparta Nijkerk JO14-1           –           Elsweide JO14-2       

11.00 uur        SP Deventer JO17-1             –           Borne JO17-1            

13.00 uur        ASV Dronten 6                      –           SC Bemmel 4            

15.30 uur        Holten 8                                  –           RSC 6                        

Vorig artikelGo Ahead Eagles komt tekort in Heerenveen
Volgend artikelWat een ontknoping..