Wat is het spannend in klasse 3D. Ongekend. Op de laatste speeldag van de competitie hebben eigenlijk alle ploegen nog belangen. Vandaag winnen, betekent nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Verliezen kan betekenen dat er nog nacompetitie gespeeld moet worden tegen degradatie. Kortom, vandaag worden de prijzen verdeeld.

De wedstrijd is begonnen. Warnsveldse Boys maakt gelijk duidelijk wat de intenties zijn. Er wordt fel afgejaagd en scherpe duels uitgevochten. In eerste instantie gaan onze mannen daar prima mee om. Regelmatig wordt er wat getemporiseerd en bouwen we van achteruit rustig op. Toch lukt het niet om voorin ballen vast te houden en van daaruit tot kansen te komen. Maar goed, ook Warnsveldse Boys komt ook niet tot mogelijkheden.

Dan na 20 minuten valt Michael geblesseerd uit, wat mij betreft een aderlating. Vanaf dat moment verliezen we wat grip. Teveel duels worden verloren waardoor Warnsveldse Boys een licht overwicht krijgt, hetgeen niet leidt tot kansen. Dan in minuut 32: een foute terugspeelbal wordt onderschept door de spits van Warnsveldse Boys. Hij schiet de bal onberispelijk binnen 1-0….eigenlijk volkomen uit het niets. Rust.

Na rust proberen onze mannen wat meer in de wedstrijd te komen. Door feller in de duels te zijn en zorgvuldiger elkaar de bal toe te spelen. Soms lukt dat, soms niet. Er wordt hard gewerkt, maar teveel spelers hebben vandaag een iets mindere dag. In minuut 81 krijgen we eigenlijk onze eerste mogelijkheid. In de tegenstoot krijgt notabene Warnsveldse Boys hun eerste kans (buiten het doelpunt om). De bal belandt op de paal.

De wedstrijd loopt op z’n einde als er vlakbij Dennis een soort van scrimmage ontstaat….de bal komt voor Dennis voeten, hij schiet van 45 meter… de bal vliegt over de keeper heen en kort onder de lat… doelpunt. Wat een wereldgoal!!! Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar bombardeer deze goal als doelpunt van het jaar, geweldig. Minuut 86: 1-1.

Ineens heeft Warnsveldse Boys weer belangen. Bij deze stand zullen zij nacompetitie tegen degradatie moeten spelen. De mouwen worden opgestroopt en er ontstaat een gevecht. Onze mannen komen onder druk te staan. In de omschakeling proberen we nog gevaarlijk te worden. Hetgeen niet echt lukt. In mijn ogen begaan we dan een fout. Bram van Bessem blijft als aanspeelpunt in de spits staan.

Persoonlijk had ik graag gezien dat hij de verdedigers zou helpen deze 1-1 stand “over de streep te trekken”. Om zeker van lijfsbehoud te zijn hadden we genoeg aan een gelijkspel. In een omschakelmoment waarbij wij 5 spelers voor de bal hebben… gebeurt waarvoor ik vreesde… de bal wordt voor de goal geslingerd en op fraaie wijze binnengekopt. Minuut 94: 2-1.

Wat een domper. Maar zoals eigenlijk altijd, onze mannen geven niet op. Knokkend voor iedere meter wordt de strijdt aangegaan. Minuut 97: Tom schiet de bal hoog de zestien van Warnsveldse Boys in. Bram van Bessem controleert de bal en schiet vervolgens de bal snoeihard op doel, maar onderkant lat komt de bal het veld weer in. Er ontstaat een scrimmage met als uiteindelijke winnaar, de keeper. Wat ongelooflijk jammer. Eindstand 2-1.

De onderlinge verhoudingen waren vandaag klein. In een zeer sportieve wedstrijd met een zeer goede scheidsrechter heb ik als liefhebber en suppoter genoten. Toch, als er vandaag een ploeg verdiende te winnen dan was dat (voor mij) Warnsveldse Boys. Vanachter m’n laptop wens ik ze ook alle succes toe in de nacompetitie….en mocht het uiteindelijk geen succes worden. Dan hoop ik dat we elkaar volgend seizoen weer tegenkomen. Hij zijn prachtige onderlinge wedstrijden.

Voor Sportclub Overwetering is de competitie ten einde. We hebben ons gehandhaafd in 3D op de 7e plek. Ik denk dat het goed is. Geniet van een welverdiende periode van rust. Tot volgend seizoen.