Na een welverdiend punt tegen Barbaros uit Hengelo, mocht Wijhe’92 in de tweede speelronde aantreden tegen Grol in Groenlo. Onder prachtige omstandigheden en met veel publiek langs de lijn begon Wijhe’92 aan de aftrap.

Grol dat haar eerste wedstrijd tegen titelkandidaat FC Suryoye verloor, opende goed met verzorgd en aanvallend voetbal over de flanken. Wijhe’92 wist daarentegen op geen enkele wijze grip te krijgen op de vele duels die werden uitgevochten en het positiespel van Grol. Grol was heer en meester en wist bijna iedere tweede bal op te vangen. Wijhe’92 kwam niet in de wedstrijd. Mede door het goede keeperswerk van Joep bleef Wijhe’92 op de been. De enige kans die Wijhe’92 kreeg, was een volley van Marijn die ruimschoots over het doel ging. Wijhe’92 creëerde bar weinig en mocht Grol dankbaar zijn dat zij slordig was in de afwerking.

In de rust zocht Wijhe’92 naar oplossingen om beter in de wedstrijd te komen. Wijhe’92 wilde meer veldoverwicht krijgen en meer aan het voetballen komen. Het ontbrak Wijhe’92 echter aan lef en organisatie om dit voor elkaar te krijgen. Te veel spelers speelden hun eigen wedstrijd en waren niet in staat om samen te werken. Zelden was er een middenvelder of aanvaller aanspeelbaar, waardoor de enige oplossing de lange bal was. Hierdoor werd het een eentonige wedstrijd, omdat de bal voorin niet werd vastgehouden. Het vele balverlies zorgde voor vertrouwen aan de kant van Grol waardoor ze terecht uitliepen naar 2-0. In een fase waarin Wijhe’92 wederom blij was met Joep als doelman, kreeg Wijhe’92 nog een kopkans via Jesse voor de aansluitingstreffer. Helaas ontbrak hieraan ook de scherpte, waardoor het een kansloze tweede helft was. In de slotfase wist Grol nogmaals optimaal gebruik te maken van de desorganisatie aan de kant van Wijhe’92. De 3-0 was dan niet geflatteerd en gaf de verhoudingen goed weer. Een inspiratieloos Wijhe’92 dat fysiek niet in staat was om Grol tegenstand te bieden.

Volgende week ontvangen wij titelkandidaat SDC’12 uit Denekamp. Een geroutineerd en fysiek team met een ijzersterke voorhoede. U bent van harte welkom om ons aan te moedigen.