Of het onderschatting van de tegenstander of overschatting van de eigen kwaliteiten was, het zal altijd een vraagteken blijven. De realiteit is dat de Rood Zwarte brigade van de Rielerenk er in de eerste 10 minuten totaal niet aan te pas kwam. Veelvuldig wisselen van posities van met name de voorwaartsen van de Hoven bracht de defensie in grote verlegenheid. Ook het middenveld werd overlopen en het was een klein wondertje dat er in die periode niet gescoord werd door de thuisploeg.

Na een kwartier, de eerste storm van De Hoven was een beetje gaan liggen, kwam De Gazelle meer in de wedstrijd en gedurende de 1ste helft verplaatste het spelbeeld zich naar de helft van De Hoven. Juist in die fase wist de thuisclub twee keer het doel te treffen dat verdedigd werd door Roberto Essers. De eerste treffer in de 32ste minuut was van grote schoonheid. Vanaf de rechterhoek van het strafschopgebied kon de nummer 10 ongestoord aanleggen en krulde hij de bal in de verste hoek. Nog geen 2 minuten later ging Roberto de fout in door de bal los te laten na een hoekschop en was hun spits er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Het geloof in een goed resultaat bleef bij de Gazellianen en dit werd bevestigd door de 2-1 van Niels. Vastgehouden door een tegenstander binnen de 16 leverde Jimmy in de 43ste minuut een strafschop op welke gegeven werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Karkdijk. Hoewel de doelman de bal kon ruiken en aanraken, verdween de strafschop toch tegen het netje.

Nadat er in de rust het nodige gesproken en gezegd werd, begon De Gazelle vol goede moed aan de 2de helft. Deze was nog geen 30 seconden onderweg toen de 3-1 werd gescoord. Balverlies op het middenveld en uiterst zwak verdedigen werd, net als bij de vorige doelpunten, onmiddellijk afgestraft. De manschappen van Joost waren het even helemaal kwijt, een kopie van de eerste 10 minuten in de 1ste helft en hier wist De Hoven weer optimaal van te profiteren door in de 50ste minuut ook de 4-1 binnen te schieten.

Na een aantal wissels herpakte De Gazelle zich en probeerde het de score een wat draaglijker aanzien te geven. Nadat eerst een bal van invaller Sven Kelder op de paal belandde en een bal van de lijn werd gehaald, was het in de 90ste minuut uitblinker Justin Bootsveld die met een dropkick vanaf een meter of 18 de bal strak in de kruising wist te schieten.