Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen AVW ’66. Waar Wijhe’92 vooraf wist uitgeschakeld te zijn, kon de ploeg uit Westervoort poulewinnaar worden.

Na een goede midweekse oefenwedstrijd tegen Be Quick’28, wilde Wijhe’92 deze lijn doortrekken. Vanaf het begin liet Wijhe’92 dan ook zien de bovenliggende ploeg te willen zijn. In de eerste helft zijn dan ook enkele doelpogingen te noteren, waarbij het vizier net niet op scherp stond. Een bal op de paal van Marijn was het eerste wapenfeit.

Het centrale duo Lars en Bas groeien in hun vertrouwen en ook het middenveld liet zien dat ze in vorm en ritme raken. Extra mooi is dat Max K. liet zien dat hij weer op zijn oude niveau zit. Met zijn maatje Max B. zet hij de lijnen uit van het nieuwe Wijhe’92.

De tweede kans kwam tot stand nadat we alert gebruik maakten van balverlies van de tegenstander. Een schot vanaf de flank werd ternauwernood gepareerd door de doelman. In een fase waarin AVW ’66 amper tot gevaar kwam, wist Wijhe’92 het aanvalsspel te controleren. Na twintig minuten wist Marijn een identieke kans als tegen SDOUC niet te verzilveren, nadat hij een scherp aangesneden voorzet van Douwe op een haar na miste. Ook een goed genomen vrije trap van Dolf werd iets te nonchalant ingeschat door de doelman van de gasten, waardoor de bal bijna het doel in dwarrelde.

Pas in de 40ste minuut breekt AVW’66 uit en kwam Wijhe’92 goed weg, nadat de tegenstander een aanval slecht uitspeelde. Ruststand 0-0.

Na rust kwam Wijhe’92 met de schrik vrij nadat AVW ’66 een bal op de lat schoot. Niet veel later kreeg de goed ingevallen Dion een kans. Wijhe’92 wist dominanter te voetballen op de helft van de tegenstander, maar miste de finesse om een goede eindpass te geven door de fysiek sterke as van de tegenstander. Desondanks werd er goed gecombineerd en werd de 1-0 gemaakt door wederom gegrabbel van de doelman. Hij tastte dit keer mis bij een voorzet, waardoor Marijn profiteerde. Een mooie opsteker die we cadeau kregen voor het uitstekend spelende Wijhe’92 als collectief.

Helaas voor de ploeg van Rene Remie kon de voetbalmiddag niet worden afgesloten met een overwinning. Knullig balverlies in de 75ste minuut op het middenveld zette de spits van AVW ’66 in de gelegenheid om voor Joep uit te komen en binnen te tikken. Vlak na deze tegentreffer was Wijhe’92 even van slag en kwamen ze goed weg nadat Joep voortreffelijk redde op een afstandsschot en rebound.

Na deze momenten is het Wijhe’92 dat het slotoffensief inzette. De laatste kans kreeg Marijn. In de 90ste minuut miste zijn schot kracht om de winnende van de dag te maken.

Wijhe’92 liet vandaag zien dat het in ontwikkeling is. Ze groeien in vertrouwen en laten steeds mooiere dingen zien voortvloeiend uit samenwerking, individuele klasse en lef! Zondag wacht ons de competitiestart tegen Barbaros uit Hengelo.