SV Schalkhaar wist wat het moest doen in Varsseveld: winnen om door te gaan in het bekertoernooi. Nadat in deze zeer sterke bekerpoule gisteravond de Bataven tegen CSV Apeldoorn gelijkspeelde, was voor SV Schalkhaar de opdracht bekend.

SV Schalkhaar moest het vandaag op het vervelende lange gras in Varsseveld doen zonder de geblesseerde spelers Rokay Haafkens, Joost Brouwer en Jesse Klopman. Het begon goed aan de wedstrijd en was de eerste twintig minuten veruit de bovenliggende partij. Veel balverlies leidde ertoe dat SV Schalkhaar telkens weer extra kracht moest zien te vinden om weer in balbezit te komen.

Tot veel uitgesproken kansen kwam het van beide kanten echter niet. De eerste kans van de wedstrijd was pas na 20 minuten spelen voor Milan te Riele die vanuit de draai net over het doel van Varsseveld schoot. Na een half uur spelen kreeg Varsseveld wat meer grip op de wedstrijd en dat leidde tot een kopbal die net naast het doel van Jesper Lukassen verdween. Pieter Ebbers schoot van afstand op doel, een schot waar de keeper moeilijk grip op kreeg en via de keeper net over het doel belandde.

Na 35 minuten spelen ging het mis voor SV Schalkhaar. Eerst bleef een dekkingsfout onbestraft; een inzet van een speler van Varsseveld werd toen nog door Jesper Lukassen goed gepareerd. De daaropvolgende hoekschop werd eerst nog weggewerkt, maar de daaropvolgende voorzet werd door een speler van Varsseveld ongehinderd ingekopt 1-0.

Vlak na rust ging het opnieuw mis voor SV Schalkhaar. Een strakke voorzet vanaf links werd slecht beoordeeld en kon door een speler van Varsseveld zo maar binnengelopen worden 2-0. SV Schalkhaar bleef het meest in balbezit en wist in de 53ste minuut terug te komen. Een strakke voorzet van Björn Duteweert vanaf de rechterkant werd in eerste instantie gemist door Koen Klosters, waarna David Klopman bij de tweede paal de bal alsnog kon binnen lopen 1-2.

Twee minuten later werden een paar verdedigingsfouten van SV Schalkhaar onberispelijk afgestraft. Balverlies en een steekbal op de snelle rechtsbuiten van Varsseveld was de verdediging van SV Schalkhaar te machtig 3-1. Vervolgens werden de ruimtes te groot en viel het voor diverse spelers niet meer te belopen. SV Schalkhaar drong nog wel aan, maar had de kracht niet meer om het Varsseveld echt lastig te maken.

De ingevallen Sidar Günesli was met een paar goede acties nog dreigend, maar verder dan dat kwam het niet. Het oefenen zit erop, de bekerwedstrijden zijn gespeeld. Vanaf volgende week moet de ploeg van hoofdtrainer Marcel Geestman er klaar voor zijn. Dan wordt de eerste competitiewedstrijd seizoen 2020-2021 gespeeld. Op de eigen Horsterhoek ontvangt SV Schalkhaar SDC’12 uit Denekamp.

Steun SV Schalkhaar, aanvang wedstrijd 14.00 uur!