Helios speelde tegen BZSV de Blauwwitters uit Borne. De verwachting was dat men met een hoge uitslag naar Deventer terug zou reizen aangezien Oranje Nassau al met 9-0 van de ploeg uit Borne had gewonnen. Het begin zag er veelbelovend uit. In de tweede minuut verkeek de keeper zich op de corner van Glenn Alberts en kon Jeray Galanggadjir vrij inkoppen 0-1.

Helios zette van begin af aan veel druk op de opbouw van de tegenstander die toch al moeite had om de bal in de ploeg te houden. In de 18de minuut werd Iljen Bruinsma met een mooie steekbal de 16 ingestuurd en hij rondde mooi af: 0-2. Helios hield daarna de druk op de ketel, maar was in balbezit onnauwkeurig en te langzaam in de opbouw. In de 24ste minuut kregen de Blauwwitters de eerste en enige kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten schoot echter tegen de goed uitkomende Rudy Middendorp op.

Helios kreeg tot aan de rust veel kansen, maar met name Jarmo van ‘t Hof was ongelukkig en soms te gehaast in de afwerking, want hij wilde eindelijk wel eens in het blauw scoren. In de 45ste minuut kwam Helios gelukkig aan de 0-3. De keeper schoot hard tegen de inkomende Djeremy Waslander op en tot ieders verbazing vloog de bal in het doel.

Trainer Harry Decheiver wisselde in de rust al drie spelers. Smeitink, Dave Beekman en Fabian Put kwamen in het veld voor Bloemsma, Alberts en Gallanggadjir. De buitenspelers, Zandvliet en Beekman, kwamen in de tweede helft beter in beeld.

Helios kreeg kans op kans om de score te verhogen, maar vergat de trekker over te halen of de keeper, lat en paal waren de grootste tegenstanders. In de 60ste minuut was het echter Smeiting die na goed doorzetten de bal in de voeten van de goed inkomende Jarmo van ‘t Hof speelde en deze schoot de bal onhoudbaar in; een begin was gemaakt. In de 65ste minuut was het Smeitink die Zandvliet diep wegstuurde en zijn voorzet werd door Jarmo mooi afgewerkt 0-5.

Daarna was de tegenstander niet meer in staat om tegenstand te bieden. De bal werd steeds sneller rondgespeeld en posities beter ingenomen. Vele kansen werden niet benut, maar vanaf de 86ste minuut ging het hard. Na een mooie steekbal van Bruinsma op Dave Beekman en door zijn strakke voorzet, kon Jarmo zijn hattrick voltooien: 0-6 Twee minuten later was zijn honger nog niet gestild. Na een mooie combi tussen Smeitink en Zandvliet stond Jarmo op de goede plek en soorde de 0-7. In de laatste minuut kon Dave Beekman zijn goede invalbeurt afronden met een mooie goal na weer een mooie voorbereiding van Smeitink en Zandvliet.

Volgende week start Helios de competitie thuis tegen stadgenoot Sportclub Deventer, aanvang 15.00 uur.