Ook dit jaar organiseren we weer de (amateur)Trainer van het Jaar verkiezing bij Deventervoetbal.nl. De afgelopen jaren wisten Mitchel de Groot (2020) en Harold Dengerink (2022 en 2023) met de eer te strijken. Ook in het seizoen 2023/2024 hebben diverse teams en dus trainers mooie prestaties geleverd. In sommige competities vindt nog een speelronde plaats en de nacompetitie moet nog beginnen. Toch zijn wij al er al zeker van wie wij moeten nomineren. Hieronder stellen wij deze genomineerden voor. Daaronder kunt u uw stem uitgeven. Stemmen kan tot 15 juni 2024!

Mitchel de Groot – SV Terwolde

De jonge Mitchel de Groot begon dit seizoen aan zijn derde club als hoofdtrainer. Na een jaar DVV Sallandia en bijna vier seizoenen VV IJsselstreek, waarmee hij in zijn derde seizoen kampioen werd in de vierde klasse, streek hij dit seizoen neer in het pittoreske Terwolde. De club komt alweer voor het zesde seizoen uit in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Mitchel wist een team te bouwen waarin strijd en attractief voetbal de boventoon voeren. Terwolde verloor in de competitie slechts eenmaal, uit bij nummer 2 Hoonhorst en speelde één keer gelijk, thuis tegen nummer 3 TKA. In zijn debuutseizoen bij SV Terwolde werd Mitchel de Groot zodoende overtuigend kampioen.

Harry Decheiver – SV Helios

We did it again… werd luidkeels gezongen toen SV Helios voor het tweede achtereenvolgende seizoen kampioen werd. En wederom was Harry Decheiver de architect. Decheiver staat al sinds 2020/2021 aan het roer en schrijft dus nu de volgende promotie bij op zijn palmares. In de derde klasse zaterdag was het lange tijd spannend tussen SV Helios en Enter Vooruit. Maar de enig overgebleven concurrent verspeelde al haar kansen in de laatste fase van de competitie waardoor SV Helios dus voor de tweede keer in een jaar op de platte wagen mocht! Daarnaast wist het in de eerste ronde tweedeklasser VV Hierden uit te schakelen, waarna het verloor van vierde divisie club VV Heino.

Patrick Kieftenbelt – VV Diepenveen

Patrick Kieftenbelt streek in 2015 neer in Diepenveen en begon hard te werken aan zijn carrière als trainer. Vanuit diverse jeugdteams en later ook als assistent- en hoofdjeugdtrainer bij Go Ahead Eagles. Vorig seizoen werd Kieftenbelt hoofdtrainer bij VV Diepenveen en kon hij zo werken met de jongens die hij in de jeugd allemaal naar dit niveau had gebracht. Op wonderbaarlijke wijze, met tien punten minder dan de kampioen, degradeerde Diepenveen naar de vierde klasse. Dit jaar is dit direct rechtgezet met een overtuigend kampioenschap. Het streed tot het laatst met Sallandia om de eer, maar wist de onderlinge wedstrijd met 2-0 te winnen waarna het kampioenschap gevierd kon worden. Daarnaast wist Diepenveen eersteklasser SV Dalfsen uit te schakelen in de beker en verloor het in de volgende ronde met slechts 0-1 tegen DOS’37, eveneens uit de eerste klasse.

Vorig artikelSeizoensoverzicht Deventer Voetbal