Zondag speelde Overwetering de wedstrijd tegen FC Trias om ‘des Keijzers baard’: wat het resultaat ook zal zijn, we eindigen de competitie als de nummer 10. Dat betekent nacompetitie.

Het is dus belangrijk geen blessures en gele/rode kaarten op te lopen. Voor FC Trias betekent eigenlijk hetzelfde. Zij zullen als nummer 11 de competitie eindigen en ook nacompetitie gaan spelen. Ben eigenlijk best benieuwd: zal het “zomeravond voetbal” worden?

De wedstrijd begint rustig. Beetje aftasten en de bal rondspelen. Na 6 minuten komt Tom op links door. Zijn voorzet wordt vakkundig tegen de touwen gewerkt door Stefan Hekman 1-0. FC Trias voetbalt verzorgd en probeert ook in de wedstrijd te komen, wat nog niet echt lukt. Het spel golft wat heen en weer waarbij onze mannen grote kansen en mogelijkheden onbenut laten. Eigenlijk zoals het dit seizoen wel vaker is gegaan.

Aan het einde van de eerste helft komt FC Trias wat beter in de wedstrijd en prompt de eerste de beste kans vliegt erin… een lesje in efficiëntie! Vlak daarna krijgen ze nog een grote kans, wat scheelde weinig…. Ruststand 1-1.

Na de rust beginnen onze mannen met goede moed aan de 2e helft. Met gezonde werklust, verzorgd positiespel en nauwkeurigheid in de passing wordt FC Trias teruggedrongen. Ook nu weer het grote gebrek aan daadkracht voor de goal. Diverse kansen en mooie mogelijkheden worden vakkundig “om zeep geholpen”. Je merkt ook dat zowel FC Trias alsmede onze mannen wat ingehouden spelen…het oogt toch wat op zomeravond voetbal.

Eigenlijk is het wel heel bijzonder dat het nog steeds 1-1 staat. Het overwicht is behoorlijk. Dan in de 78 minuut komt Dennis in het veld. In zijn eerste actie zie ik direct daadkracht…. zijn tweede actie resulteert zelfs in een niet te missen kans, 2-1.

In overigens zeer sportieve wedstrijd is het nu aan FC Trias om nog wat van de wedstrijd te maken. Na de 2-1 gaat FC Trias ook weer wat vooruit voetballen en prompt scoren ze de 2-2. Mooie goal. Maar daar blijft het niet bij: in de 88ste minuut scoort FC Trias zelfs de 2-3. Gezien het wedstrijdbeeld best bijzonder. Qua efficiëntie een dikke pluim naar FC Trias. Bijzonder knap gedaan.

Volgende week gaat het “om het echie”. Strijden om lijfsbehoud in de 3e klasse. Qua voetbal hoort SC Overwetering in de 3e klasse. Het grote manco van onze ploeg is het scorend vermogen. Het niet benutten van de mooiste kansen kan resulteren in een resultaat zoals vanmiddag. Zelfs een groot overwicht qua voetbal kan dan zomaar leiden tot een negatief resultaat met de 4e klasse als gevolg. Laat wat dat betreft vanmiddag een goede leerschool zijn. Ook FC Trias zal nacompetitie gaan spelen. Wij wensen ze alle succes toe de komende weken en wellicht tot in het nieuwe seizoen.

Vorig artikelWie is de Trainer van het Jaar 2023/2024?