Voor IJsselstreek begon zondag ook eindelijk de competitie. In de eerste week van de competitie was het vrij en vorige week werd het duel met ZVV ‘56 afgelast vanwege de hevige regenval. IJsselstreek kon, in tegenstelling tot de gehele voorbereiding, weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie, alleen Jeffrey Heijnekamp en Joni Samara waren absent door blessures.

In de openingsfase van de wedstrijd hanteerde Emst vrijwel direct de lange bal op hun twee snelle voorwaartsen. IJsselstreek moest dus meteen alle zeilen bijzetten om de organisatie op orde te krijgen. Bij de eerste lange bal moest doelman Delano Dokter meteen ingrijpen en voorkwam daarmee een snelle achterstand, door de bal uit zijn doel te houden.

Dit was voor IJsselstreek het moment om het initiatief naar zich toe te trekken. De ploeg ging echt voetballen en speelde Emst, tot aan de rust, bij vlagen helemaal zoek. Snelle balcirculatie, hoog tempo en vele positiewisselingen zorgden ervoor dat Dillen Kornet, na een kleine twintig minuten, de thuisploeg op voorsprong kon schieten met een bekeken schuiver in de verre hoek. De oranjehemden uit Emst raakten volledig de kluts kwijt en konden alleen nog maar achter de spelers van IJsselstreek aan blijven lopen. Enkele minuten later werd de score verdubbeld door een doelpunt van DC Mekking, die overigens de gehele wedstrijd een plaaggeest was voor de defensie van Emst.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg IJsselstreek zeker nog 4 a 5 uitgespeelde kansen en wist daaruit nog tweemaal tot scoren te komen. Eerst was het Wesley de Witte die de score naar 3-0 wist te tillen en niet veel later kon Mitchel Kiffen de ruststand op 4-0 bepalen. Voor het aanwezige publiek was de eerste helft een plezier om na te kijken en liet IJsselstreek het zelfs nog na om uit te lopen tot een 7 of 8-0 score.

In de tweede helft werd er al snel vier keer gewisseld bij de Tricolores om zo onder andere wat spelers, die terugkwamen van kleine blessures, wat extra rust te geven. IJsselstreek bleef de sterkere ploeg, maar het had wel duidelijk zichtbaar gas teruggenomen. Emst hield de lijnen wat meer gesloten en leek duidelijk de opdracht te hebben gekregen niet met een monsterscore huiswaarts te keren. Na een klein uur spelen wisten ze zelfs de 4-1 te maken. De thuisploeg werd door het tegendoelpunt weer even wakker geschud en sloeg daarna ook weer meteen toe: Adem Kocak wist met een fantastische pass DC Mekking te bereiken, die op zijn beurt de loopactie van Leroy Fernandes, door de as van het veld, wist te bedienen met een strak aangesneden voorzet. Fernandes wist de bal met een loepzuivere voetbeweging (buitenkantje rechts) achter de doelman van Emst te werken.

Het slotakkoord was voor de gasten. Een ongelukkige sliding in het strafschopgebied zorgde ervoor dat Emst vanaf strafschopstip de eindstand kon bepalen op 5-2. Voor IJsselstreek een uitstekend begin van de competitie en zeker de eerste helft was van een dermate hoog niveau en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd, uit bij De Hoven.