IJsselstreek heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen van Vilsteren. Op het Sportpark Keizerslanden maakte de Tricolores het zichzelf onnodig moeilijk door het grote veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken.

IJsselstreek was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en reeg de kansen aanéén in het eerste half uur, maar wonder boven wonder vloog de bal maar niet binnen. Vilsteren kwam er totaal niet aan te pas en als het drie keer over de middenlijn gekomen is, is het veel. In de 40e minuut was het eindelijk raak. Angelo Noteboom werkte een voorzet van DC Mekking tegen de touwen waardoor IJsselstreek met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

In het tweede bedrijf ging de ploeg door waar het gebleven was: het missen van grote kansen waarbij zelfs de bal voor een open doel niet tot doelpunt verwerkt kon worden. Vanaf dit moment zie je de moedeloosheid lichtelijk toeslaan. Een tegenstander begint geloof te krijgen omdat de bal er maar niet in wil en zoals een eeuwenoude voetbalwet luidt; als je ze zelf niet maakt, valt die aan de andere kant. En zo geschiedde. Middels een klutsbal viel de bal één keer goed en plots is het 1-1.

Met nog tien minuten op de klok blijft IJsselstreek aanzetten om alsnog de verdiende 3 punten in Deventer te houden. Uit een tiental hoekschoppen weet Vilsteren met letterlijk handen en voeten de bal uit het doel te ranselen. Het duurde uiteindelijke tot de 91e minuut als DC Mekking met een individuele actie zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien en met een lichte aanraking tot val komt. De goed leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en daarmee kreeg IJsselstreek de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Mitchel Kiffen faalde niet oog in oog met de doelman van Vilsteren en bezorgde IJsselstreek daarmee een dik verdiende overwinning.

IJsselstreek blijft door de zege van vandaag meedoen in de top van de competitie met 13 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg van Mitchel de Groot op bezoek bij Raalte, dat net als IJsselstreek 13 uit 5 wist te behalen.