Na in de afgelopen twee wedstrijden tot twee keer toe in de absolute slotfase tegen een nederlaag te zijn aangelopen, mocht Activia vandaag op eigen veld aantreden tegen AZC. Een ploeg met sterk wisselende resultaten in de lopende competitie en dus wisten we niet precies wat we mochten verwachten.

Gedurende de eerste helft werd duidelijk dat AZC weliswaar over veel voetballende kwaliteiten beschikt, maar dat het uitspelen van doelkansen niet hun sterkste kant is. Zoals ze soms het middenveld overstaken en tot aan de 16 van de tegenstander zag het er allemaal heel aardig uit, maar het werkelijk aan het werk zetten van de doelman van de tegenstander dat was maar minimaal.

Na een half uur spelen was het de thuisploeg die de score opende. Een goede actie van Bart Wippert (we hebben hem gemist de laatste weken…) werd door spits Michiel Mikkers knap tot doelpunt gepromoveerd. AZC drong, zeker in de laatste 10 minuten voor rust, wel aan, maar wist niet te profiteren van de (niet bepaald talrijke) kansen. De laatste kans voor rust was een grote en viel aan de kant van Activia, maar Michael Hubner had het vizier niet scherp en schoot wild over.

20102019--Pim Nauta-4259
Foto’s Pim Nauta

Na rust kwam Activia niet scherp uit de kleedkamer en binnen no time was de voorsprong veranderd in een 1 – 2 achterstand. Dit bleef echter niet lang op het bord staan want kort na de 1 – 2 werd de stand al weer gelijk getrokken. Het lukte Mikkers hierbij in eerste instantie niet om de bal over de lijn te krijgen, maar toen er een indirecte vrije trap werd gegeven op 10 meter van het doel, lukte het hem wel om zijn tweede goal aan te tekenen.

Hierna ontspon zich een boeiend schouwspel waarin beide ploegen op jacht gingen naar de winst en waarin het kwartje beide kanten op kon vallen. Helaas voor Activia zit het op het moment niet bepaald mee en bleef het ook vandaag met lege handen achter. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke actie waarbij de bal over achterlijn werd gelopen, bleek beslissend toen doelman Locht van zijn lijn kwam en in aanraking kwam met de tegenstander. Of het een overtreding was, is betwistbaar maar feit is dat de scheidsrechter dit wel als zodanig beoordeelde en dus besloot hij tot het geven van een strafschop. Deze werd benut en zo kwam er in de 91e minuut 2 – 3 op het bord te staan.

Ondanks een wanhoopsoffensief kwam hier geen verandering meer in en zo gingen de ploegen uit elkaar met een, volgens de woorden van de AZC-ers, gestolen overwinning.