IJsselstreek heeft de inhaalwedstrijd tegen Epse in winst omgezet. Op het eigen Sportpark Keizerslanden waren de Tricolores met 5-1 te sterk voor de Epsenaren.

Epse begon vrijwel meteen met het hanteren van de lange bal en kreeg van daaruit ook de eerste mogelijkheid, maar de boomlange spits van Epse kreeg de bal niet in het doel. IJsselstreek creëerde evenals haar tegenstander ook meteen een kans, maar Mitchel Kiffen trof het zijnet na een goede voorzet van Angelo Noteboom.

Binnen het kwartier was het wel raak voor de thuisploeg. DC Mekking zocht zijn directe tegenstander op en met een goed schot wist hij de doelman van Epse te verschalken in de lange hoek (1-0). Na de openingstreffer ging IJsselstreek direct op zoek naar de 2-0 en die vond het ook. Mitchel Kiffen wist een goede voorzet van DC Mekking bij de tweede paal binnen te schieten (2-0).

IJsselstreek was op elk vlak de betere van Epse, maar toch moest het voor rust een aansluitingstreffer slikken. Een goede individuele actie van een Epse-middenvelder aan de rand van het strafschopgebied werd achter Bjorn Jansen geschoven (2-1). IJsselstreek dacht voor rust nog op 3-1 te komen via DC Mekking, maar het doelpunt werd geheel ten onrechte afgekeurd omdat de grensrechter van Epse zijn vlag in de lucht stak.

Na rust was het spelbeeld niet anders. IJsselstreek domineerde en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Wederom een goede individuele van DC Mekking, die Mitchel Kiffen in staat stelde om zijn 2de van middag te maken (3-1).

In de twintig minuten na de 3-1 was het DC Mekking die de show stal door een hattrick te completeren. Alesio Troncia stak de snelle aanvaller goed weg, die op zijn beurt naar binnen trok en met een bekeken schot de doelman kansloos liet (4-1). Niet veel later was het voor de derde keer raak voor DC Mekking en maakte daarmee zijn hattrick compleet (5-1).

01032020--Pim Nauta-9968

In de laatste fase van de wedstrijd werd het allemaal wat speelser bij de Tricolores en met iets meer concentratie had het vandaag een monsterscore kunnen neerzetten, maar de geboden kansen werden niet meer benut waardoor de 5-1 eindstand op het bord prijkte.