Helios kreeg afgelopen zondag de kans om weer eens een wedstrijd te winnen bij KCVO. De laatste keer was dat in het seizoen 2003-2004. De eerste helft het er goed uit, 0-1 bij rust. Maar wat ging er veel fout in de tweede helft en stond Helios aan het einde wéér met lege handen.

Tijdens de wedstrijd stond er een straffe koude wind van goal naar goal op KCVO ’s Sportpark de Egelbeek. Beide teams kregen in gelijke mate met de wind te maken. Helios begon voortvarend aan de wedstrijd, ze straalden uit dat ze de punten bij KCVO wel even kwamen ophalen. Vanaf het begin van de wedstrijd zetten zij druk op het doel van KCVO echter de club uit Vaassen had de verdediging goed staan om dit eerste aanvalsgeweld af te keren. Na een minuut of 10 kreeg KCVO de gelegenheid om een ommekeer in de wedstrijd te bewerkstelligen. Een flitsende aanval, uitgevoerd door Dahley Oortwijn en vervolgens een schot van Melvin Balk, welke maar ternauwernood door de keeper van Helios werd gekeerd. Beide elftallen probeerden een doorbraak te forceren echter niets wees erop dat dit snel ging gebeuren. Maar in de 14e minuut wist Djeremy Waslander door te breken en met een goed schot vanaf 20 meter liet hij de keeper kansloos voor de 0-1.

Het spel golfde over en weer en door beide ploegen werden kansen gecreëerd, Djeremy Waslander brak op links door maar zijn inzet werd door de keeper geblokkeerd. Even later schoot een middenvelder van KCVO vanaf 20 meter op doel, Joel de Jonge was kansloos, maar de bal spatte tegen de paal. Even later moest Roald Boone, zoals het zich liet aanzien, het veld met een zware enkelblessure verlaten.Ook doelman Joel de Jonge moest behandeld worden aan zijn hoofd nadat hij zich op de bal had geworpen en in botsing kwam met de spits van KCVO. Rust 0-1. Al snel bleek dat Joel de Jonge na 10 minuten in de tweede helft ook gewisseld moest worden.

Vanaf het begin van de tweede helft nam Helios weer het initiatief. Zij zetten direct druk op het doel van KCVO, maar zonder resultaat. De thuisclub had in de tweede helft de wind mee en kon het eerste aanvalsoffensief van Helios pareren. In de 54ste minuut was er een uitbraak van KCVO. Dahley Oortwijn begon een solo en kon de bal, ondanks meerdere ‘klutsingen’, meenemen richting doel van Helios. Door een handig balletje op doel wist hij de doelman van Helios op het verkeerde been te zetten en scoorde daarmee de gelijkmaker, 1-1.
Helios zette weer aan en Smeijtink zag zijn inzet via onderkant lat en binnenkant paal weer in het veld terugkomen.
Helios gaf daarna alle ruimte aan de Vaassense ploeg, de middenvelders doken overal op maar werden niet meer, zoals voor rust, gevolgd. KCVO kon na hartenlust meer en meer aanvallen. Ook werden ze, door foute passes, in het zadel geholpen. Het eerste resultaat daarvan was dat Melvin Balk, in de 75ste minuut, met een geweldig schot, de onderkant van de lat raakte.

Even later was het toch raak. Melvin Balk veroverde de bal van een Helios speler, bedacht zich niet en schoot meedogenloos raak in de kruising, 2-1. Een reeks van schitterde aanvallen volgden. In de 77ste minuut resulteerde dat, in een door Helios afgeslagen aanval, in een cornerbal. Melvin Balk nam deze uitstekend en Stan Hagen, met zweefduik, kopte meedogenloos en hard de 3-1 binnen.
KCVO ging door. In de 85ste minuut werd de bal op Sem Westra gespeeld. Hij begon aan een rush en lanceerde aan het eind daarvan een geweldig schot, van rechts, in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van Helios, 4-1.
Even daarna zette KCVO weer een mooie aanval op waardoor Dahley Oortwijn de 5-1 kon scoren. De eerste helft zag er goed uit, de tegenstander werd kort gehouden. In de tweede helft verbaasde het de meegekomen supporters hoe de ruimte aan KCVO werd geboden. “Onthutsend”, vond trainer Harry Dechevier het…