Voor koploper IJsselstreek stond zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen V en L uit De Vecht op het programma. De Tricolores wonnen met 5-2 op het eigen Sportpark Keizerslanden. Mitchel Kiffen nam alle 5 doelpunten van de Deventenaren voor zijn rekening.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide ploegen duidelijk. IJsselstreek bepaalde het tempo en V en L liet zich ver inzakken, wachtend op een snelle uitbraak. In het eerste kwartier kreeg IJsselstreek weer een legio kansen, maar met name de doelman van V en L wist zich te onderscheiden met een aantal uitstekende reddingen.

In de 23ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een perfecte voorzet van DC Mekking op Mitchel Kiffen, die op zijn beurt de bal prima aannam en achter de doelman van V en L wist te werken (1-0). In het verloop van de eerste helft kreeg IJsselstreek weer genoeg mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar had het het vizier echter niet op scherp waardoor er met een 1-0 tussenstand aan de rust werd begonnen.

Direct na de rust was het meteen raak. Mitchel Kiffen ontving de bal in het vijandelijke strafschopgebied en zonder na te denken schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Slechts enkele minuten later completeerde Mitchel Kiffen zijn hattrick door een goedlopende aanval succesvol af te ronden (3-0).

Na de derde treffer werd de thuisploeg wat nonchalanter. Verkeerde keuzes in combinatie met het uit positie lopen, zorgden ervoor dat V en L uit een goede voorzet de 3-1 kon binnen koppen. Na het doelpunt van de gasten werd het veld groter en groter en kreeg IJsselstreek steeds meer ruimte om haar eigen positiespel weer te spelen. Dit resulteerde niet veel later in de 4-1 door wederom Mitchel Kiffen, die vanuit de draai de bal in de verre hoek wist te schieten.

Door een glijpartij in de opbouw van IJsselstreek kon V en L toch weer een een treffer produceren. De spits van de gasten ging alleen op doelman Bjorn Jansen af en met een simpel boogballetje wist hij de 4-2 op het scorebord te zetten.

Het slotakkoord was weer voor Mitchel Kiffen. Een goedlopende aanval via de rechterkant van het veld werd door Kiffen uitstekend afgerond. De van Sallandia overgekomen spits wist daarmee zijn 5de doelpunt van de middag te maken en zijn 16de van de competitie.

Door de overwinning op V en L en de uitslagen op de andere velden staat IJsselstreek momenteel fier aan kop in de 5e Klasse F met 4 punten voorsprong op achtervolger Raalte. Aankomend weekend gaat de ploeg van Mitchel de Groot op bezoek bij het SC Wesepe van Maikel Jansen of Lorkeers.