IJsselstreek heeft zondagmiddag de kraker tegen Raalte winnend afgesloten. De Tricolores waren op het eigen Sportpark Keizerslanden met 4-3 te sterk en trakteerden Raalte hiermee op de eerste nederlaag van het seizoen.

Voorafgaand aan het duel tussen de nummers 1 en 2 had IJsselstreek een voorsprong van vier punten op de gasten uit Raalte. De belangen waren dus groot en dat merkten we ook zeker aan het massaal toegestroomde publiek ondanks dat een natte/koude bedoeling was.

IJsselstreek opende voortvarend, het won de duels en tweede ballen en liet zien alles te willen geven voor de winst. Al binnen het kwartier krijgt het de beloning. Delano Kiffen weet een vrije schop van een meter of 25 strak in het kruis te schieten (1-0). Raalte liet echter ook zien waarom het nog ongeslagen was. Het probeerde met kort combinatiespel de aanval te zoeken en ondanks een goede verdedigende organisatie bij IJsselstreek, kwam Raalte wel op gelijke hoogte. Een goedlopende aanval werd bij de 2de paal binnen gelopen waardoor de 1-1 tussenstand op het bord prijkte.

IJsselstreek raakte ondanks deze tegenslag niet in paniek en ging door waar het gebleven was. Het greep Raalte bij de spreekwoordelijke strot en dat resulteerde al weer snel in de voorsprong. Mitchel Kiffen knikte fantastisch binnen uit een goed aangesneden voorzet van Andy Roroa (2-1). Slechts enkele minuten later kwam de thuisploeg zelfs op een riante 3-1 voorsprong. Wederom een goed genomen vrije schop van Andy Rora werd door Moreno Belt stijlvol in het doel gekopt.

De thuisploeg kreeg zelfs nog kansen om nog voor rust het duel definitief te beslissen, maar zoals we vaker hebben gezien valt die dan aan de andere kant. Raalte sneed door de verdedigende lijn van de Deventenaren en op slag van rust was het plots 3-2.

In het tweede bedrijf leek de spanning wat meer de overhand te krijgen en voetballend werd het allemaal iets minder, maar vermakelijk bleef het zeker. Beide ploegen bleven gevaarlijk voor het vijandelijk doel, waarbij Raalte nog de paal raakte.

Een kwartier voor het einde leek IJsselstreek het wel echt definitief te beslissen. Een aanval uit het boekje zorgde voor de bevrijding bij IJsselstreek. Het inspelen van de spits, onderkomen van de middenvelder en het wegsteken van de 3de man. Alesio Troncia kreeg de bal uitstekend in de loop aangespeeld door de moegestreden Jeffrey Heijnekamp en wist met een droge schuiver in de lange hoek de 4-2 te maken.

Voor Raalte was dit het moment om alle remmen los te gooien en het ging 1 op 1 spelen achterin door de grote centrale verdediger in de spits erbij te zetten. Het spel van Raalte veranderde daardoor in pompen of verzuipen. Vanzelfsprekend kreeg IJsselstreek meer ruimte voor de counter en probeerde middels Adem Kocak de ballen achter de laatste lijn van Raalte te leggen. Angelo Noteboom en DC Mekking kregen hierdoor uitstekende kansen om het te beslissen, maar beiden faalden jammerlijk in de afronding.

In de laatste minuut viel 1 van de lange ballen van Raalte toch nog goed en maakte het 4-3, maar er was te weinig tijd voor de gasten uit Raalte om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De scheidsrechter maakte na 94 minuten een einde aan een bewogen topper met veel spanning en beleving waarbij IJsselstreek de verdiende winnaar werd.

IJsselstreek-trainer Mitchel de Groot schoof zijn blijdschap dan ook niet onder stoelen of banken: “Dit is echt een fantastisch resultaat”, zegt De Groot die ook een compliment uitdeelde aan de gehele spelersgroep. “We hebben hier vandaag een teamprestatie geleverd en dan bedoel ik ook echt het hele team. Ik heb vandaag teleurgestelde spelers op de bank gezien, maar als ik zie hoe zij dit dan na de invalbeurt oppakken, valt dat alleen maar te prijzen en geeft aan dat we met alle 17 a 18 man tot grootse dingen in staat zijn”.

Na de overwinning op Raalte heeft IJsselstreek een gat geslagen van zeven punten, maar over een eventueel kampioenschap wil de trainer nog niet spreken. “Nee zeer zeker niet. We spelen nog 12 wedstrijden en zullen elke week 100% moeten geven, maar het is wel ontzettend lekker om een overwinning te behalen op je directe concurrent”, zo besluit een opgetogen De Groot zijn relaas.