Voor Epse stond er afgelopen weekend weer een topper op het programma.
Sallandia, de nummer vier op de ranglijst, kwam naar Epse. De rood-witten van Harleman hadden wat goed te maken. De uitwedstrijd werd met 4-2 verloren.

Het regent op sportcomplex Het Hassink in Epse. Het veld is nat. Maar nadat de begeleiding het veld vakkundig heeft geprikt, kan de wedstrijd gelukkig gewoon doorgaan. Epse begint sterk en dringt Sallandia meteen al terug. Sallandia gaat minder fortuinlijk van start. Al na 3 minuten moet er gewisseld worden, nadat een van de spelers geblesseerd uitvalt.

Epse laat verfrissend voetbal zien. Er wordt goed gecombineerd. Zo af en toe komt Sallandia eruit via de counter. Na 25 minuten moet Sallandia alweer wisselen. En ook bij Epse gaat het mis. De goed spelende Djordy Altena raakt geblesseerd na een botsing. Hij kan niet verder. Lars van  der Werf, normaal uitkomend in het veteranenteam van Epse, wordt ingebracht. Hij drukt meteen zijn stempel op de wedstrijd. Een doeltrap belandt in zijn voeten. Met een mooie lob schiet Lars in de 36ste minuut de 1-0 binnen. Een minuut later stuurt Lars van der Werf Lars Otten weg. Die laatste levert een schitterend voorzet af, die Joran Menkveld achter zijn standbeen langs binnen schiet. Een aanval uit het boekje!

In de 40ste minuut wordt Lars wederom weg gestuurd. Met zijn mooie voorzet zorgt hij ervoor dat Joran Menkveld de bal op schitterende wijze binnen kan glijden: 3-0. Epse laat de teugels wat vieren. Daardoor kan Sallandia er een paar keer goed uitkomen. In de 45ste minuut krijgt Sallandia een strafschop. Van Meeteren gaat achter de bal staan. De goed keepende Martijn Salemink kijkt de bal tegen de paal… Het blijft 3-0. Epse wordt steeds slordiger. Sallandia speelt een aantal lange ballen, waarvan er één niet goed wordt verdedigd. Ricky Wolvennen kan de bal binnenkoppen. Na 46 minuten voetbal staat de stand op 3-1.

In de rust wordt besloten dat er weer meer en beter gevoetbald moet worden. De tweede helft is echter nog geen minuut oud als Sallandia met een lange bal de stand op 3-2 brengt. Daarna pakt Epse de draad weer op en drukt het Sallandia terug in de verdediging. Er worden weer kansen gecreëerd. Als Epse in de 75ste minuut een vrije trap krijgt, aarzelt Lars van de Werf geen moment. Hij eist de bal op en schiet beheerst binnen: 4-2.

Vervolgens krijgt Epse kans op kans, maar verzuimt het de kansen te verzilveren. Het blijft 4-2. Een mooie uitslag waar ze in Epse erg blij mee zijn!

Aanstaande zondag gaat Epse op bezoek bij koploper IJsselstreek.
In Epse speelden de teams gelijk met 3-3.