IJsselstreek heeft zondagmiddag in en tegen Epse met 3-3 gelijkgespeeld. De Tricolores mochten zich ondanks het overwicht wel gelukkig prijzen met een puntendeling.

De Tricolores startte onthutsend zwak aan het duel in Epse. Al binnen enkele minuten kwam Epse op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd niet goed ingeschat door de defensie van de Deventenaren waardoor Epse vrij eenvoudig op 1-0 kon komen.

Waar je normaliter mag verwachten dat de ploeg wakker is geschud door het tegendoelpunt, bleek dit geenszins het geval. IJsselstreek had de bal, maar kon de openingen niet vinden. Duels werden verloren en simpele passes kwamen gewoonweg niet aan.

Als gevolg van het slordige spel kon Epse zelfs verder uitlopen. Nog binnen het half uur keek IJsselstreek tegen een 2-0 achterstand aan. Trainer Mitchel de Groot besloot direct actie te ondernemen door voor rust al een tactische wissel toe te passen. Na de wissel kreeg de ploeg iets meer grip en dwong het Epse ver naar achteren, maar echt gevaarlijk kon het niet worden.

In de rust stormde het dan ook even flink in de kleedkamer van de gasten. “Liever de tweede helft met 6-0 eraf gaan, maar met opgeheven hoofd, dan op deze manier afgestraft te worden op enthousiasme, felheid en beleving”, aldus de Groot.

De boodschap in de rust leek zijn vruchten af te werpen. IJsselstreek werd zichtbaar aggresiever in de duels en probeerde soms met te oppertunitisch voetbal de tegenstander naar achter te drukken. Na een uur spelen kwam de aansluitingstreffer er dan ook voor IJsselstreek. Mitchel Kiffen schoot de gegeven strafschop binnen en daarbij leek het startsein te zijn afgegeven voor een wervelend laatste half uur. En dat kwam er ook..

IJsselstreek bleef aanzetten richting het doel van de gastheren en kwam daardoor echter ook een aantal keer goed weg door de snelle uitbraken van Epse, dat echt veel energie in de wedstrijd stak en zeker geen ‘lelijk eendje’ in deze vijfde klasse is.

Mitchel de Groot wisselde nogmaals aanvallend en koos ervoor om met 4 spitsen op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Echter door de wissel, moest het nog meer uitkijken voor snelle uitbraken van Epse omdat het achterin 1-op-1 ging spelen. Uiteindelijk maakte IJsselstreek de verdiende gelijkmaker via Alesio Troncia, die bal van een meter of 25 hoog in het doel wist te werken.

De achterstand van twee doelpunten werd weggewerkt, maar binnen twee minuten keek het alweer tegen een nieuwe achterstand aan. Epse-aanvoerder Almir Fizovic schoot de bal vanuit een vrije trap overtuigend hard in de korte hoek van de IJsselstreek-doelman. Zo was IJsselstreek dus weer terug bij af en moest het in de laatste tien minuten weer in de achtervolging op jacht naar een punt.

IJsselstreek ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Mitch Regelink schoot een voorzet hard tegen de touwen. In de ‘dying seconds’ leek het alsnog mis te gaan voor IJsselstreek. Een goede voorzet vanaf de linkerkant werd ingetikt door een aanvaller van Epse, maar na overleg met de grensrechter werd dit doelpunt afgekeurd waardoor een 3-3 eindstand op het bord verscheen.

Voor IJsselstreek moet dit echt een ‘wake-up call’ zijn geweest voor de komende weken. Ondanks een matige vertoning, zonder daarmee Epse te kort te doen, behoudt IJsselstreek haar ongeslagen status.

Komend weekeinde speelt IJsselstreek op het eigen Sportpark Keizerslanden tegen Vilsteren, dat afgelopen zondag met 4-3 te sterk was voor Wesepe.