Colmschate heeft afgelopen zaterdagavond het 1e punt gepakt van het seizoen. Dit gebeurde in de 95e minuut in en tegen Brummen.

De wedstrijd werd verplaatst naar de zaterdagavond vanwege de ‘Bokbierdag’ van zondag in Zutphen. Op het zware veld met slechte verlichting ging Colmschate op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen. Brummen had eveneens nog nul punten en was daar dus ook naar op zoek. Colmschate startte eindelijk eens goed aan de wedstrijd en had veelal de bal in de eerste 15 minuten. Dit resulteerde in een prachtige aanval waar Joris Weidijk het eindstation was. Hij schoot vanaf een meter of vijf de bal tegen de keeper aan. Hier had Colmschate eigenlijk op voorsprong moeten komen.

Brummen kwam er, na een half uur spelen, wat beter in en Colmschate werd meer naar achter gedrukt. Echt grote mogelijkheden leverde dat niet op voor Sportclub Brummen. In de 43e minuut mocht Brummen wel een vrije trap nemen aan de rand van het zestienmetergebied. De middenvelder krulde deze over de muur, prachtig in de verre bovenhoek. Doelman Bos was kansloos, 1-0 was de ruststand op Sportpark ‘De Hazenberg’.

Na de rust ging Colmschate op zoek naar de gelijkmaker. Dat ging moeizaam want Colmschate speelde tegen ’12 man’. Scheidsrechter Veldmaat drukte een hele grote stempel op de wedstrijd, zo oordeelde de Colmschate staf, door veelal tegen Colmschate te fluiten. Colmschate gooide er genoeg strijd in om de gelijkmaker te forceren en deze viel ook in de 65e minuut. Van ‘t Hof draaide weg van zijn tegenstander en bracht Kamperman Leferink in stelling. Deze speelde de bal fantastisch vrij aan de vrijstaande Hidde Hekkert, die heel beheerst de 1-1 tegen de touwen schoot.

De geelzwarten gingen vervolgens op zoek naar de drie punten, maar kregen 10 minuten later het deksel op de neus toen Brummen de 2-1 maakte, wederom uit een fantastische vrije trap. Colmschate ging alles op alles spelen om niet voor de 3e keer op rij te verliezen. Met 4 spitsen probeerden de geelhemden alles, maar de bal viel telkens net niet goed.
Totdat, in de 95e minuut, Rick Janssen voor de zoveelste keer de bal de 16 meter in schoot en deze terechtkwam bij Van ‘t Hof, die het speeltuig doorgaf aan de vrijstaande Maneschijn die koelbloedig de 2-2 maakte.

Colmschate pakte een zwaarbevochten punt in de strijd onderin de ranglijst. Volgende week wacht er een mooie derby tegen koploper Helios.