SV Schalkhaar moest zondag aantreden tegen Wijhe ‘92, de kampioen uit de derde klasse van vorig seizoen. Ondanks de snelle voorsprong, leed het een pijnlijke 3-1 nederlaag.

SV Schalkhaar begon uitstekend aan de wedstrijd; al na drie minuten was het raak voor de ploeg van Marcel Geestman. Middenvelder Twan Huijsmans onderschepte de bal, waarna hij de vrijstaande Joost Brouwer inspeelde. Die speelde op zijn beurt de inlopende buitenspeler Sidar Günesli in, die de bal onhoudbaar in de korte hoek wist te werken achter de keeper van Wijhe ‘92.

Het eerste kwartier was SV Schalkhaar de betere ploeg en kwam Wijhe ‘92 moeilijk op gang. Bram de Haas had in deze periode nog de beste kans om het voor SV Schalkhaar wat comfortabele te maken, Hij schoot vanuit de draai, echter kon de keeper van Wijhe ‘92 redding brengen.

Wijhe ‘92 kwam vervolgens beter in het spel en met name middenvelder Max Kiekebosch wist regelmatig met zijn inzicht de juiste opening te vinden. Dit resulteerde tot de eerste kans voor Wijhe ‘92, dit na een goed half uur spelen.

SV Schalkhaar-keeper Jesse Klopman moest voor de eerste keer handelend optreden door de bal van de voet van een Wijhe ‘92 speler pakken. Wijhe ‘92 werd gevaarlijker via met name de opkomende rechter verdediger, maar zijn voorzetten waren veelal niet op maat.

De beste kansen waren de eerste helft voor SV Schalkhaar. Zo legde spits David Klopman de bal terug op Twan Huijsmans die de bal over het doel schoot en was Michiel Hullegie dicht bij een doelpunt na een prima voorzet van Bram de Haas. Dat Hullegie hierna nog een gele kaart kreeg van de scheidsrechter, voor het wegtikken van de bal, vond men bij Schalkhaar onnodig en wat zwaar bestraft.

De tweede helft begon Wijhe ‘92 heel anders dan de eerste helft. Vanaf het begin zetten de spelers van René Remie de gasten uit Schalkhaar onder druk en brachten meer energie in de wedstrijd dan SV Schalkhaar.

Waar SV Schalkhaar de eerste helft vroeg wist te scoren, was het nu de beurt aan Wijhe ‘92. Een steekbal door midden op een snelle aanvaller was, na drie minuten in de tweede helft, de defensie van SV Schalkhaar te machtig. Alleen voor keeper Klopman kon deze speler van Wijhe ‘92 de bal onder hem door in het doel schieten voor de 1-1.

SV Schalkhaar kwam vervolgens niet meer aan het voetballen toe en er werd te veel en te vaak balverlies geleden. Ze probeerden, na een kwartier in de tweede helft, het duel weer naar zich toe te trekken, maar slaagden daar onvoldoende in. Kleine kansen waren er voor David Klopman en de ingevallen Milan te Riele.

In de 73ste minuut werd een counter van Wijhe ‘92 de gasten uit Schalkhaar fataal, het werd 2-1. De ploeg van Geestman probeerde hierna alsnog langszij te komen, maar verder dan een kopbal van spits David Klopman en een schot van Jip Ellenbroek kwam het niet.

In de 85ste minuut besliste Wijhe ‘92 de wedstrijd. Een afstandsschot raakte eerst nog de paal waarna een inkomende speler de bal simpel kon binnenwerken voor de uiteindelijke 3-1. Een pijnlijk verloren wedstrijd waardoor SV Schalkhaar een paar plekken zakt op de ranglijst.

Volgende week wacht een nieuwe uitdaging voor SV Schalkhaar. Gedeelde en tevens ongeslagen koploper Suroye-Mediterraneo FC komt dan op bezoek. Aanvang 14:00 uur op De Horsterhoek.