Diëgo Paais is een van de nieuwkomers in de selectie van Voorwaarts. Samen met Nyi Scholten, Ivo Spanjers en broer Nero Paais heeft hij vanuit de JO19 een plaats veroverd in de eerste selectie van Voorwaarts Twello. Diëgo heeft in het dagelijks leven gekozen voor een tussenjaar en doet werkervaring op als Sushi bezorger. Zijn aansluiten op het eerste van Voorwaarts oogt niet als een tussenjaar. De linkervleugelverdediger viel in de voorbereiding al op door zijn puntgave techniek en initiatief in de wedstrijden.

Na een 2-2 gelijkspel en 2-6 nederlaag tegen twee toonaangevende eersteklassers uit het zaterdagvoetbal werd afgelopen zondag tegen VVG ’25 uit Gaanderen de eerste van drie bekerwedstrijden een feit. Voorwaarts won in Gaanderen met 1-4. Je kunt enigszins voorbarig hieruit opmaken dat Voorwaarts het voetbal in de tweede klasse wel is ontgroeid, maar tegelijkertijd een probleem heeft om aan te haken op het niveau van de eerste klasse. En dat is toch het niveau waarop het keurkorps mag presteren dit seizoen.

Diëgo is nieuwsgierig naar het vereiste niveau in de eerste klasse. Hij hoopt op een mooi seizoen, maar beseft ook dat het wekelijks top moet zijn om zich te handhaven.

Over de wedstrijd tegen VVG’25 was hij helder. “We waren veel beter en ik denk dat we op zich wel prima hebben gespeeld tegen een inzakkende ploeg. Af en toe misten we wat scherpte voor de goal en soms slordig aan de bal. De 1-0 en 2-0 kwamen uit goede individuele acties van Ismar Maglajlic. Twee prima goals van Ismar, die nu zijn eigen voorbereiding ook omzette in rendement.

De eerste helft was spits Marcus van Geelen sterk aan de bal en middenvelder Luuk Grieving dreigend in de diepgang. De verdediging stond solide met een sterke Pim Havekes, die alle persoonlijke duels won. Aanvallend kon hij zelf een aantal keren dreigend doorkomen aan de linkerkant in de overlap met Ismar, vooralsnog nog zonder resultaat.

Voorwaarts had de eerste helft moeite met het vastzetten van de tegenstander. Diego: “De afstemming moet nog veel beter. Zeker met een tegenstander van dit niveau had het dan bij rust ook geen 0-2, maar 0-5 mogen zijn.”

Na rust begon Voorwaarts gelijk goed. “Ik kwam met de overlap en Ismar gaf de bal mee op mij waardoor ik de bal voor kon geven en Marcus de 0-3 maakte.” Na 65 minuten werd het nog 0-4 door Luuk Grieving. Bij Voorwaarts nam de concentratie af en het elftal kreeg moeite met de druk op de bal en tegenstander.

Diëgo: Daardoor kregen we ook een lelijke 1-4 tegen. Al met al denk ik dat we wel terug kunnen kijken op een prima wedstrijd, maar er zit zeker nog verbetering in!”

De vriendschappelijke wedstrijd van aankomende dinsdag tegen Suryoye is afgelast. Er wordt geen vervangende tegenstander gezocht. Volgende week zondag 12 september speelt Voorwaarts de enige bekerwedstrijd aan de Laene. Zondag tweedeklasser NEO uit Borne komt op bezoek. Aanvang 14 uur.