In een bloedstollende wedstrijd tussen VV Gorssel en SV Almelo trok laatstgenoemde aan het langste eind. Beide ploegen wisten zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging eenmaal te scoren waarna het op penalty’s aan kwam. Waar Gorssel er twee miste, waren vier rake penalty’s voor Almelo voldoende om te promoveren naar de vierde klasse.

Eén wedstrijd stond er nog op het programma voor de ploeg van Ali Aygün. De finale van de nacompetitie tegen sv Almelo op het sportpark van Blauw Wit uit Holten. Waar de selectie van Gorssel met twee bussen samen met de supporters in Holten arriveerde, kwamen er nog vele supporters van beide ploegen kijken naar het spektakelstuk. Rookbommen, vuurwerk en wederom prachtige sfeeracties van de supporters van Gorssel, maakte de wedstrijd op voorhand een echte finale.

Waar beide ploegen in de openingsfase een goede kans kregen, Gorssel via een afstandsschot en Almelo door één op één te komen met de doelman, pakten beide keepers deze ballen vrij bekwaam. Toch was sv Almelo bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Vanuit het middenveld hadden zij de overhand en kreeg Gorssel weinig grip op de wedstrijd en werden met name de tweede ballen allemaal opgepikt door Almelo. Gorssel leek deze fase dan ook een engeltje op de schouder te hebben.

Waar Almelo een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel en het een penalty miste, kwam vv Gorssel enigszins verrassend op voorsprong. Vanuit een corner bleef de bal liggen op de vijf meter waarna spits Stijn Obdeijn de bal het laatste tikje kon geven. Waar de keeper de bal nog net leek te pakken, wees de scheidsrechter richting de middenstip dat de bal volledig over de lijn was. Een discutabele beslissing gezien ogenschijnlijk de bal er niet volledig overheen was. Het doelpunt stond: 0-1.

Vanaf dat moment kwam Gorssel meer en meer in de duels en leek het meer grip te krijgen op de bepalende spelers van Almelo waardoor dit het enige doelpunt was van de eerste helft. Gorssel was nog 45 minuten verwijderd van promotie en wist dat Almelo moest komen. Afhankelijk hoe Almelo zou gaan staan, was er een duidelijk plan waarin meerdere scenario’s besproken zijn.

Gorssel dat goed uit de kleedkamer kwam, was nu de bovenliggende partij. Met meerdere kansen en mogelijkheden leek er geen einde te komen aan het aantal hoekschoppen. Echter lukte het de ploeg niet om de score te verdubbelen. Almelo, dat speelde met een aantal goede spelers die elkaar makkelijk konden vinden, zette een aanval op waarbij de spits één op één kwam met de keeper. Ditmaal faalden ze niet en scoorden ze de gelijkmaker. 1-1. Wederom een discutabel doelpunt waarbij menig supporter van zowel Almelo als Gorssel het had over buitenspel. Zo zat het beide ploegen niet mee met de doelpunten.

De wedstrijd werd een uitputtingsslag. De duels werden harder, de afstanden werden groter en meerdere spelers van beide ploegen liepen op hun laatste benen waarbij regelmatig de kramp erin schoot. Met in de laatste paar minuten een schot op de binnenkant van de paal voor de Gorsselnaren, waren zij het dichtstbij een late winnende treffer. Waar bij beide ploegen jongens uitvielen met kramp, vielen de sterk spelende middenvelder en aanvallers uit bij Almelo. Dit kwam Gorssel niet geheel slecht uit aangezien dat de jongens waren die voor het gevaar zorgden bij Almelo.

Met vertrouwen gingen de geel-zwarten de verlenging in. Gorssel oogde fitter en had de tweede helft grotendeels de overhand. Echter kregen beide ploegen in de verlenging kansen om op voorsprong te komen. Vlak voor tijd kreeg Gorssel een penalty toegewezen vanwege een handsbal. Spits Stijn Obdeijn faalde niet vanaf elf meter en bracht de ploeg in extase: 1-2. Met nog enkele minuten te spelen, had Gorssel het gevoel dat ze al met één been in de vierde klasse stonden. Niets was minder waar.

Drie minuten na het doelpunt was het Almelo dat alsnog toesloeg. Niet vol het duel aan gaan in combinatie met te laat uitstappen, maakten het de aanvaller mogelijk om een schot op doel te lossen. Dit schot, waarvan de bal strak in het zijnet belandde, zorgde ervoor dat penalty’s de beslissing moest gaan brengen wie er promoveert en wie in de 5e klasse blijft: 2-2.

Beide ploegen maakten hun eerste penalty. De tweede van Almelo werd gepakt door keeper Raymon Blankestijn. Echter bleek de keeper te vroeg van de lijn te zijn gekomen waardoor ze een herkansing kregen. Deze ging er in. De tweede penalty van Gorssel werd gestopt door de keeper. Beide penalty’s die Almelo nog nam, gingen erin terwijl de keeper er aan zat. De derde van Gorssel werd nog gemaakt terwijl de vierde ook gemist werd waardoor Almelo als winnaar uit de reeks kwam.

Helaas geen promotie voor de ploeg van Ali Aygün. Ondanks dit gegeven kan de groep terug kijken op een geweldig seizoen en mag het hier ongelofelijk trots op zijn. Ondanks het verlies, was het een prachtige dag. De sfeeracties, de vele supporters van zowel Gorssel als Almelo, waarbij ondanks het belang van de wedstrijd een gemoedelijke sfeer aanwezig was.

VV Gorssel staat weer op de kaart en kan het opmaken voor meerdere derby’s tegen Almen, Harfsen en Eefde. Een schrale troost na het mislopen van promotie naar de vierde klasse.

’38 0-1 Stijn Obdeijn ’62 1-1 ‘116 1-2 Stijn Obdeijn ‘119 2-2 Penalty’s: 4-2 ⚽️⚽️⚽️⚽️ ⚽️❌⚽️❌