Vandaag staat de wedstrijd tegen S.V. Enter op het programma. De ploeg die vorige week een klinkende overwinning behaalde op VVO uit Velp. Verder is S.V. Enter een onbekende ploeg. Voor onze ploeg is het fijn dat Ferdi, na langdurig blessureleed weer deel kan uitmaken van de selectie.

De wedstrijd begint voortvarend. Onze mannen nemen gelijk het initiatief. Met goed positiespel en daaruit voortvloeiend een aantal mogelijkheden dringen we S.V. Enter achteruit en zijn we het eerste half uur de bovenliggende partij. Je ziet dat S.V. Enter een prima ploeg heeft, maar moeite heeft met het snelle positiespel van onze mannen. Wat ik al schreef, we creëerden op dat moment behoorlijke mogelijkheden, maar geen van deze mogelijkheden belandde tussen de palen. Toch een vereiste om een doelpunt te maken.

Alsof de “duvel ermee speelt” in de 30ste minuut krijgt S.V. Enter hun eerste kans en jawel, die wordt wél succesvol tussen de palen wordt gemikt, 0-1. Volstrekt tegen de veldverhouding in. Maar wel zeer effectief. Van deze tegenslag moeten onze mannen even bekomen. Een korte periode van wanorde breekt aan. We lopen uit de organisatie en zijn erg onrustig aan de bal. S.V. Enter had in deze fase zelfs de 0-2 kunnen maken. Dat gebeurt echter niet. Ruststand 0-1.

De tweede helft begint zoals de eerste helft geëindigd is. S.C. Overwetering heeft de bal en valt aan. Zonder dat het tot grote kansen leidt. S.V. Enter leunt wat achterover en zinspeelt op omschakelmomenten. In de 59e minuut wordt eenvoudig balverlies genadeloos afgestraft. Een omschakelmoment wordt vakkundig afgemaakt: 0-2. Ik kan niet anders dan zeggen dat S.V. Enter zeer efficiënt met de kansen omspringt. Kunnen we nog wat van leren.

Dan is “het spel op de wagen”. In een overigens zeer sportieve wedstrijd met een prima leidend scheidsrechters-trio, voetballen we vanaf dat moment een verloren wedstrijd. De onderling ruimtes tussen de linies worden veel te groot. Het positiespel en de nauwkeurigheid in passing is weg. S.V. Enter, gesteund door een grote schare supporters, countert er lustig op los. Ze krijgen grote kansen en raken daarbij zelfs een keer de paal.

Terugkijkend en resumerend kan ik niet anders dan zeggen dat de overwinning van S.V. Enter uiteindelijk verdiend is. Het eerste uur waren wij de beter voetballende ploeg, wat uiteindelijk niets heeft opgeleverd. Het laatste half was duidelijk voor S.V. Enter. Daarnaast heeft S.V. Enter efficiëntie getoond en het laatste half uur veel kansen gecreëerd. Dan win je verdiend. Langs deze weg wensen we S.V. Enter volgende week alle succes toe.

Voor onze mannen is deze nederlaag erg zuur. Notabene als nummer 2 van de 3e klasse de winterstop ingaan en uiteindelijk degraderen naar de 4e klasse! Het kan verkeren in het voetbal. Maar toch….wat heb ik vandaag ook weer genoten van jullie. Zoveel strijdlust, passie en goed voetbal. Sportiviteit tonen, óók op de mentaal moeilijke momenten. Dat wil ik toch benoemen. Ik snap dat jullie het even helemaal hebben gehad, even géén voetbal. Maar ik vertrouw erop dat jullie na de zomervakantie er weer keihard tegenaan gaan. Samen de draad oppakken! Dan weet ik dat volgend seizoen een heel ander seizoen zal zijn.