SV Schalkhaar heeft de nacompetitiewedstijd tegen Jonge Kracht uit Huissen met 1-2 verloren. Na 120 minuten strijden om lijfsbehoud gingen uiteindelijk de bezoekers er met een zege vandoor.

Dat SV Schalkaar uiteindelijk net te kort komt, is tekenend voor het moeizame seizoen in de tweede klasse. Waar het in de competitie 1 punt tekort komt om zich rechtstreeks te handhaven (24 wedstrijden/33 punten), komt het vanmiddag 1 minuut tekort.

De ploeg van Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing heeft dit seizoen het geluk niet aan hun zijde, speelde vanmiddag misschien wel hun minste wedstrijd en degradeert naar de derde klasse. Dit is een domper, maar al snel zal er weer vooruit gekeken worden. Zo snel mogelijk terug keren op het niveau waar het hoort.

Schalkhaar - Jonge Kracht | Han Balk

Vandaag speelde SV Schalkhaar met een drietal spelers die er volgend seizoen zeker niet meer bij zijn. Jason Westerkamp, Michiel Hullegie en David Klopman wisten voor aanvang van deze wedstrijd nog niet dat het vandaag hun laatste wedstrijd zou zijn die ze gespeeld hebben voor SV Schalkhaar 1.

Zoals het hele seizoen al niet mee zit, waren vanmiddag verdedigers Nick Mulder en Kick Brouwer niet beschikbaar, waardoor Timo Kok noodgedwongen aan de linkerkant in de verdediging werd geposeerd en Alper Silav als rechter verdediger.

De wedstrijd, dat werd gadegeslagen door veel publiek, kende een moeilijke en stroeve start van beide ploegen met veel balverlies aan beide kanten. SV Schalkhaar had na 5 minuten spelen de bal al achter de keeper van Jonge Kracht; Milan te Riele knalde de bal met veel gevoel achter de doelman, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

SV Schalkhaar had in de eerste helft de meeste kansen en met name linksbuiten Milan te Riele was met zijn dribbels de meest gevaarlijke aanvaller van de thuisploeg. Na een half uur spelen kreeg SV Schalkhaar een corner vanaf de linkerkant die door Bjorn Duteweert perfect op het hoofd van Michiel Hullegie werd geplaatst; zijn kopbal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Vlak voor rust had SV Schalkhaar opnieuw de mogelijkheid om op voorsprong te komen; Michiel Hullegie stuurde Milan te Riele diep die op zijn beurt de bal over de uitlopende keeper net naast het lege doel van Jonge Kracht schoot.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer het aanzien niet meer waard, echter de wedstrijd werd des te spannender na het verstrijken van de speeltijd. De beste kans voor de bezoekers was voor de veel scorende spits Joris Boehle van Jonge Kracht; hij schoot vanuit vrije positie recht in de handen van keeper Jesper Lukassen.

SV Schalkhaar kreeg het lastig, zonder dat het in de problemen kwam. Totdat een afstandsschot van Wessel Janssen vanuit het niets op de paal belandde; hier kwam SV Schalkhaar goed weg.

Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd leek SV Schalkhaar aan het langste eind te trekken door op een 1-0 voorsprong te komen. Een bal van achteruit werd door Milan te Riele doorgekopt waarna de ingevallen Koen Smith er als de kippen bij was om de bal snoeihard in het doel van Jonge Kracht te schieten.

Jonge Kracht toonde veerkracht en SV Schalkhaar had alle moeite de voorsprong in de laatste speelminuten te verdedigen. In de 92e minuut van de wedstrijd, ruim in de blessuretijd, ging het alsnog mis. Koen Smith moest aan de zijlijn zijn meerder erkennen in Jonge Kracht invaller Jort Meijering die de bal uit een laatste wanhoop poging vanaf de zijkant van het speelveld in de zestien bracht. Iedereen miste de bal die zomaar doorschoot en via de tweede paal achter doelman Jesper Lukassen in het doel belandde.

Met deze 1-1 eindstand gingen beide ploegen de verlenging in. In de 12e minuut van de eerste verlenging ging het mis voor SV Schalkhaar. Jasper van Wijk van Jonge Kracht schoot een afgeslagen bal van net buiten de zestien hard achter doelman Jesper Lukassen.

Met nog een kwartier te spelen in de tweede verlenging was het voor SV Schalkhaar alles of niets. De fysiek sterke verdedigers Michiel Hullegie, Janno Ulderink en Timo Kok kwamen regelmatig in de zestien van Jonge Kracht, maar de bal viel niet goed en tot grote kansen kwam het niet meer.

Na 120 minuten spelen waren de druiven zuur en het seizoen ten einde….

Voor SV Schalkhaar is het de rug rechten en voor volgend seizoen zo snel mogelijk de schade herstellen. Dit zal moeten gebeuren met inzet van een groot aantal jeugdige voetballers die alle kansen zullen gaan krijgen zich verder te ontwikkelen.