De laatste competitiewedstrijd voor de mannen in het geel en zwart, was een uitwedstrijd tegen Sportclub Enschede. Gorssel kwam niet in de problemen en sloot de wedstrijd met een 2-5 overwinning af. Voor beide ploegen een wedstrijd die nergens meer toe deed. Met name voor de ploeg van Ali Aygün was het een wedstrijd die afgewerkt moest worden, maar waar iedereen heel door heen moest komen zonder blessures of schorsingen op te lopen met het oog op de nacompetitie.

Vanaf de aftrap is Gorssel de betere ploeg die het spel maakte op de helft van de tegenstander. Sc Enschede met een aantal individuele spelers van een prima niveau, kwamen er moeilijk uit. Al snel werd de score dan ook geopend. Milan van Veen wist in de zeventiende minuut de bal achter de doelman te werken. 0-1. Vier minuten later werd de score al verdubbeld door de uitploeg. Spits Stijn Obdeijn wist de bal in het net te krijgen en bereikte met dit doelpunt een mijlpaal. Het doelpunt is zijn 100ste doelpunt in zijn carrière. Een prestatie van jewelste! In de 27ste minuut wist sc Enschede enigzins wat spanning terug te brengen in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Echter is het voor rust dat Gorssel het gat weer tot een verschil van twee weet te maken. Thomas Tuller mag zijn eerste doelpunt van het seizoen maken en zette daarmee de ruststand van 1-3 op het bord.

De tweede helft was een gezapige helft. Gorssel dat de wedstrijd rustig uit wil spelen en Sportclub dat probeert te drukken maar ook niet echt gevaarlijk wist te worden. Bram Bötzel die na een minuut of 10 in de tweede helft binnen de lijnen werd gebracht, had maar enkele minuten nodig zijn doelpuntje mee te pikken. In de 59ste minuut weet hij de 1-4 op zijn naam te zetten. In de 80ste minuut weet de thuisploeg hun tweede te maken 2-4. Lang kon de ploeg er niet van genieten. 2 minuten later wist Kas Roeterdink de eindstand op het scorebord te zetten: 2-5.

Een wedstrijd die werd gezien als “moetje” werd daarmee ook winnend afgesloten. vv Gorssel kan terug kijken op een uitstekend seizoen. Waar de ploeg sinds dit seizoen pas bij elkaar is, meteen derde eindigt, de tweede periode naar zich toe wist te trekken, de kampioen HSC thuis overtuigend met 2-0 versloeg en alle wedstrijden die op papier winnend afgesloten moesten worden ook winnend afgesloten werden, kan het ontzettend trots zijn op zichzelf!

De nacompetitie staat nu op ons te wachten. De tegenstander is nog niet bekend omdat volgende week de laatste competitie ronde in 4D is. De nummer 10 van die competitie zal onze tegenstander worden op 1 juni en zullen wij op bezoek bij hen moeten voor een enkele ronde. De winnaar van die wedstrijd zal 8 juni op neutraal terrein de finalewedstrijd spelen tegen Almelo voor promotie/handhaving.

’17 0-1 Milan van Veen ’21 0-2 Stijn Obdeijn ’27 1-2 ’39 1-3 Thomas Tuller ’59 1-4 Bram Bötzel ’80 2-4 ’82 2-5 Kas Roeterdink

Nacompetitie ronde 1: 1 juni, tijd onbekend Nummer 10 4D – vv Gorssel 1