De derby tussen SV Almen 1 en VV Gorssel 1 stond zaterdag op het programma. De weersomstandigheden waren vooral erg nat, echter was het tweede veld, waar naar uitgeweken werd, in een prima conditie. Toch gooide het grauwe weer roet in het eten waardoor de scheidsrechter de keuze maakte om de tweede helft voort te zetten op het veld met verlichting. Echter weigert Almen dit waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de wedstrijd te staken.

De wedstrijd begon voor VV Gorssel erg moeizaam. SV Almen dat voor elke meter vocht, zat er erg kort op en het moest hebben van de duels. Het was dan ook de bovenliggende partij zonder gevaarlijk te worden. Waar vv Gorssel het normaal van het voetbal moet hebben, kwam het niet aan voetballen toe en ging het in het spel van de tegenstander mee. Vele lange ballen zonder idee kwamen dan ook snel bij de spelers van Almen in de voeten waardoor Gorssel moeilijk van hun eigen helft kwam.

Na vijftien minuten gespeeld te hebben, weet de thuisploeg, op een toch wel discutabele manier, de score te openen. Waar de verdediger van Gorssel in wilde gooien, floot de scheidsrechter letterlijk na 6 seconden dat het te lang duurde waardoor de inworp naar Almen ging. Regels zijn regels. De verdediger van Almen, die minstens zolang over de inworp deed, mocht het spel wel voort zetten. De aanval die hieruit voort kwam, stond de aanvaller, die bal in het doel wist te werken, bij de voorzet buitenspel. De grensrechter was zeker van zijn zaak, echter wuifde de scheidsrechter dit weg en keurde het doelpunt goed. 1-0.

Het was duidelijk dat Gorssel hun eigen spel moesten gaan spelen, echter was het Almen dat grip bleef houden door overal op het veld in duel te komen. Te weinig beweging zonder bal zorgt er dan ook voor dat Almen in de duels kan blijven komen. Vijf á tien minuten voor de thee lukt het de geelzwarten toch meer de vrije man te vinden waardoor Almen meteen meer moeite had met de Gorsselnaren. Uit een erg goede aanval wist Chris Schippers de gelijkmaker binnen te werken in de 41ste minuut. Een goede terugtrekbal vanaf de zijkant, waar de middenvelder zo tegen aan kon lopen, werd overtuigend achter de doelman gewerkt, 1-1.

De gelijkmaker gaf Gorssel een boost. Door meer te bewegen zonder bal, de vrije man te vinden en de bal het werk te laten doen, kwam Almen niet meer in de duels en moest het zo nu en dan een overtreding maken. Een vrije bal die voort kwam uit zo’n overtreding aan de zijkant, wist VV Gorssel twee minuten na de gelijkmaker, op voorsprong te komen. Max ten Wolde werkt de vrije trap die voor werd gegeven knap binnen en zette zo de ruststand op het bord: 1-2.

Het echte spektakel begon echter pas in de rust. Waar de scheidsrechter meermaals bij ons in de kleedkamer kwam om ons op de hoogte te houden, weigerde de trainer van de thuisploeg te spelen op het veld met verlichting. De scheidsrechter heeft voor de wedstrijd aangegeven dat als het te donker zou worden, dat we uit zouden wijken naar het veld met verlichting. Op dit veld werd voor aanvang immers ook gevoetbald door het tweede van de vereniging.

Ondanks dat het veld is gekeurd door de scheidsrechter, het veld niet voldeed aan een afrastering, gaf de scheidsrechter groen licht en de verantwoordelijkheid op zich te nemen om op dat veld te gaan spelen. De trainer van Almen wil hier niets van weten en weigert daar te gaan spelen. Na overleg tussen de scheidsrechter en het bestuur van SV Almen, omdat de trainer weigert, komt de scheidsrechter bij ons in de kleedkamer om ons mede te delen dat hij niets anders kan dan de wedstrijd te staken.

Ondanks het feit dat SV Almen grotendeels van de eerste helft de bovenliggende partij was, wilde VV Gorssel de wedstrijd heel graag voort zetten. Echter blijft de trainer weigeren, krijgt hij hierin steun van zijn bestuur en stond ons er niets anders op dan na 45 minuten gevoetbald te hebben, onder de douche te stappen en huiswaarts te gaan. Het gevoel overheerst dan ook dat dit ze wel goed uit kwam.

De toekomst zal uitwijzen welk staartje dit gaat krijgen en wat de KNVB besluit te gaan doen. VV Gorssel gaat ondanks het smetje van deze wedstrijd, tevreden de winterstop in. We zijn trots op deze ploeg die pas enkele maanden in deze samenstelling speelt met elkaar en toch al vaak weten te overtuigen binnen en buiten de lijnen. Namens VV Gorssel wensen wij een ieder prettige feestdagen en gelukkig nieuwjaar. Dat 2024 een mooi jaar mag worden met mooie successen voor de geelzwarten.