Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SVV’91 op het programma voor de geel zwarten. Met enigszins een gehavend elftal vanwege blessures en ziekte, liet vv Gorssel vandaag zien te beschikken over een brede selectie en werd SVV’91 met ruime cijfers verslagen.

Met nog een afmelding op de zaterdagochtend wegens ziekte, moest trainer Ali Ayghun op het laatste moment nog aanpassingen doen aan de tekentafel. Toch wist de trainer met wat aanpassingen een sterke formatie neer te zetten met een duidelijk tactisch plan.

Gorssel begon met deze formatie en tactiek dan ook oppermachtig aan de wedstrijd en was het heer en meester. Ondanks dat er een aantal grote mogelijkheden gemist werden, wist vv Gorssel snel op voorsprong te komen door een doelpunt van Bram Bötzel (1-0). SVV’91, dat niet gevaarlijk werd en/of een kans wist te creëren, kreeg dan al snel de 2 en 3-0 om de oren. In de 22ste minuut wist Luuk Kersten de 2-0 binnen te werken en negen minuten later was het wederom Bram Bötzel die zijn tweede van de wedstrijd maakte.

SVV’91 probeerde uit een ander vaatje te tappen en zocht het vooral in de fysieke duels de grens op. Ondanks dat ze hierbij meermaals over de schreef gingen, greep de scheidsrechter niet in en mocht SVV’91 toch enigszins verrassend met 11 man op het veld blijven staan.

In de rust was het dan ook duidelijk voor Gorssel; deze lijn door zetten, de score uitbreiden, achterin de nul houden maar het belangrijkste was toch om allemaal heel te blijven en niet mee te gaan in het fysieke spel van SVV’91.

De tweede helft begon in eerste instantie wat twijfelend. Gorssel leek af te tasten hoe SVV’91 de duels ging pakken, waardoor het slordiger werd in het spel. Dit was van korte duur waarna Gorssel weer de volledige controle kreeg en in maar liefst 24 minuten zes keer wist te scoren. In de 52e minuut wist de normaliter centrale verdediger Max Ten Wolde, die vandaag als spits werd gebruikt, de bevrijdende 4-0 te maken. Zes minuten later was het invaller Milan van Veen die 3 minuten nodig had om het net te vinden en de 5-0 op zijn naam mocht schrijven.

Ondanks dat SVV’91 er weinig tot niets meer tegenin bracht en het allemaal een beetje liet lopen, wist het toch met knappe goal de 5-1 te maken. Luuk Kersten kwam 5 minuten later met het antwoord en mocht zijn tweede doelpunt van vandaag noteren. 6-1. In de 72e, 74e en 76e minuut wist de thuisploeg nog drie maal te scoren. Waar Bram Bötzel met twee doelpunten op het totaal van vier doelpunten kwam, wist Luuk Kersten zijn hattrick ook compleet te maken en de eindstand op maar liefst 9-1 te zetten.

Het was een wedstrijd waar vv Gorssel veel vertrouwen uit heeft gehaald en met vol goede moed volgende week af gaat reizen naar koploper HSC’21.

’11: 1-0 Bram Bötzel ’22: 2-0 Luuk Kersten ’31: 3-0 Bram Bötzel ’52: 4-0 Max ten Wolde ’58: 5-0 Milan van Veen ’61: 5-1 ’66: 6-1 Luuk Kersten ’72: 7-1 Bram Bötzel ’74: 8-1 Bram Bötzel ’76: 9-1 Luuk Kersten Zaterdag 18 november, 15:00u HSC’21 1 – vv Gorssel 1 Foto: Bram Bötzel (4 doelpunten) en Luuk Kersten (3 doelpunten) met de wedstrijdballen.