Na een, mede door de nodige blessures, wat lastige voorbereiding en dito competitiestart boekte Sportclub Deventer vorige week haar eerste competitieoverwinning uit bij Apeldoornse Boys. Vandaag de uitdaging een volgende stap te zetten, thuis tegen het relatief onbekende Drienerlo. Een team dat zich vooraf lastig liet lezen omdat het goeddeels bestaat uit studenten en wekelijks een andere invulling kent en de veldtaal zelfs een internationaal karakter heeft.

In de eerste helft bleek de individuele bezetting vandaag sterk en ontpopte Drienerlo zich als een technisch vaardige ploeg die vanuit veel beweging kwam tot goed veldspel. De eerste fase van de wedstrijd had Sportclub dan ook de nodige moeite om grip te krijgen op deze tegenstander, hoewel dit niet leidde tot grote kansen voor de in traditionele Celtic kleuren gehulde bezoekers.

Gaandeweg de eerste helft wist Sportclub meer grip op de wedstrijd te krijgen en wat meer rust in het spel te brengen. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, met name vanuit de omschakeling, maar Tijn Vegelin stuitte daarbij echter tot tweemaal toe op de doelman. Uiteindelijk was het Daan Wigink die in de 43e minuut uit een hoekschop Sportclub de openingsgoal maakte die steeds meer in de lucht hing. Dit leidde een hectische slotfase van de 1ehelft want eerst was het een nog nagenietend Sportclub Deventer dat vanaf de aftrap de gelijkmaker alweer moest toestaan, maar direct daarop overkwam Drienerlo hetzelfde lot, doordat Calvin Jongsma goed weggestuurd door Tijn Vegelin op slag van rust Sportclub toch weer op voorsprong bracht.

Gesterkt door deze voorsprong scherpte Sportclub in de rust haar tactiek aan en trok daarmee de wedstrijd in de tweede helft vlot naar zich toe. Eerst was het Tijn Vegelin die in de 55eminuut na uitstekend aangeven van Calvin Jongsma de keeper in de lange hoek wist te verslaan. Kort daarop werkte Daan Wigink in de rebound een uitstekend genomen vrije trap van Stan Berends in het doel. Nadat vervolgens Calvin Jongsma na aangeven Tijn Vegelin in de 62e minuut en dezelfde Tijn Vegelin in de 69e minuut nu na goed voorbereiden van de na een blessure weer op de weg terug zijnde Roan Koekkoek Sportclub op een comfortabele 6-1 voorsprong bracht, leek het wachten op een nog grotere uitslag.

Echter door een wat ongelukkige tweede gele kaart voor Raul Esteban Herrera kort na de 6-1 kwam de thuisploeg ineens met 10 man te staan en dit gaf Drienerlo toch weer hoop en lucht de stand een wat draaglijker aanzien te geven. In ondertal hield Sportclub in de slotfase lang stand en creëerde het in de omschakeling zelfs nog een aantal grote kansen. Maar door vermoeidheid en wat gebrek aan concentratie in de absolute slotfase kon Drienerlo toch twee keer door de verdediging van Sportclub breken zodat daarmee de eindstand van 6-3 een feit was.

Al met al een goed vervolg voor Sportclub Deventer in de ingezette weg omhoog waar ze met deze overwinning weer aansluiting heeft gevonden in de middenmoot. Zaak om dit volgende week tegen Eefde en de weken erop een vervolg te geven, in een 4e klasse D waar gezien de verschillende resultaten de verschillende ploegen redelijk dicht bij elkaar liggen en er daarmee voor de jonge talentvolle ploeg  van de Zandweerd alle kansen op een mooi seizoen nog volledig open liggen.