Helios speelde vandaag tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug en won met 4-0. Man of the match was deze keer Sander Krijns, niet alleen omdat hij drie keer scoorde, maar ook het spelplezier spatte er als vanouds weer vanaf.

Niet alleen aanvallend stond Helios haar mannetje, maar ook verdedigend stond het als een huis. Avanti speelde in de eerste helft goed mee, maar kwam in principe niet verder dan het 16 metergebied. Helios daarentegen stichtte door mooie combinaties meer gevaar. Creëerde kleine maar ook een grote kans. Sander passeerde drie man, bracht Glenn Kobussen in stelling maar zijn inzet werd door keeper Kuipers uit het doel geramd.

In de 33ste minuut was het wel raak, Djeremy Waslander kwam op links door en zijn voorzet werd door de inkomende Sander Krijn mooi ingekopt: 1-0. In de 41ste minuut kwam Sander, na een combinatie met Dennis Hettinga, alleen voor de keeper, maar ook zijn inzet werd mooi gered door keeper Kuiper. Rust 1-0.

Na rust ging Helios volop door, kreeg enkele kansen, combineerde door de verdediging van Avanti, maar de inzetten misten net hun doel. In de 58ste minuut combineerde Krijns met Lieftink. Krijns passeerde schijnbaar moeiteloos zijn tegenstander en zijn strakke voorzet werd door Dennis Hettinga ingeschoten (2-0).

Na de 60ste minuut was het tijd voor Serkan Kinaci. Zijn voorzet in de 66ste minuut was weer op maat en zo kon Krijns zijn tweede scoren, 3-0. Helios ging door en in de 77ste minuut was het weer Serkan die op rechts werd weggestuurd: zijn voorzet liet Jarmo lopen voor Sander die weer fraai afrondde 4-0.

Avanti probeerde het nog wel, maar kon geen vuist maken. Volgende week gaat Helios naar Oldenzaal en speelt tegen De Esch.