Fc Aramea 1 – vv Gorssel 1 eindigde zaterdag in een 1-1 gelijk spel. Waar op voorhand tevredenheid zou heersen met deze uitslag, voelde het na de hand toch als een nederlaag voor de ploeg van trainer Ali Aygün.

Zaterdag stond fc Aramea uit op het programma. Waar vv Gorssel eerder dit seizoen thuis met 4-1 wist te winnen door op de juiste momenten toe te slaan, had de ploeg uit Enschede toch indruk gemaakt. Gorssel was dan ook op hun hoede voor de aanvallende kwaliteiten van de ploeg, maar wist ook dat ze verdedigend en zeker in de omschakeling te kloppen zijn.

Met 4 punten verschil was één doel dan ook duidelijk: het gat mag niet verkleind worden. De geel-zwarten, zaterdag in het maagdelijk wit, hadden een duidelijk plan wat goed bleek te werken. Waar beide ploegen voetballend niet onder deden aan elkaar, was het Gorssel dat als enige van de twee gevaarlijk wist te worden en grote kansen creëerde. Waarbij Gorssel in de openingsfase tot twee keer toe één op één met keeper kwam en een heuse scrimmage ontstond voor het doel van Aramea, trok de uitstekend keepende doelman alle keren aan het langste eind. Die kansen opgeteld en twee momenten waarbij de buitenspeler gevaarlijk weggestoken werd maar onterecht afgevlagd werd, was Gorssel duidelijk de bovenliggende ploeg van de twee. Verdedigend stond het uitstekend bij Gorssel en het gaf dan ook geen kans weg.

Na 25 minuten gespeeld te hebben was het dan toch eindelijk raak. Een vrije trap rond de middenlijn werd met een prachtige lange pass diep gegeven op Bram Bötzel. Met een prachtige aanname wist hij voor zijn tegenstander langs te kruizen waardoor hij één op één met de keeper kon komen en niet faalde. 0-1. Het was wel een wonder te noemen dat 0-1 de ruststand was. In kleedkamer heerste tevredenheid aangezien de ploeg tot vele kansen is gekomen en niks weggeven heeft. Echter waren het missen van de kansen toch wel een smetje waardoor het de tweede helft op hun hoede moest blijven aangezien het gat nog steeds maar één was.

De tweede helft kwam Aramea aanvallend verder zonder echt gevaarlijk te worden en werd Gorssel slordiger waarbij het meer en meer in duels kwam. Het werd dan ook een echte vechtwedstrijd waarbij de ploegen niet aan elkaar onder deden en de scheidsrechter zo nu en dan in moest grijpen en verschillende spelers van beide ploegen een gele kaart ontvingen. In de 56ste minuut wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen door hun eerste echte kans te verzilveren. Een moment van verwarring en onoplettendheid rondom een geblesseerde speler van Gorssel die op de been bleef, stak Aramea door de as en wist de aanvaller de verdediging op het verkeerde been te zetten en één op één met de keeper de bal in de hoek te schuiven. 1-1.

De gehele tweede helft bleef het een vechtwedstrijd. Aramea dat met wat afstandschoten dat naast of over ging, was wat aan het drukken maar werd niet echt gevaarlijk. Gorssel kwam ook minder tot grote kansen dan de eerste helft. Echter met een goed schot en een lastige bal voor de spits waarbij de keeper snel uitkwam en de bal op het ijzerwerk verwerkt werd, kreeg het verder geen opgelegde kansen meer waardoor er niet meer gescoord werd en de 1-1 op het scorebord bleef. Gezien de grote kansen metname in de eerste helft, de enige echte kans die Aramea meteen benutte, maakt dat Gorssel toch zuur van het veld stapte.

Met drie punten had het vanwege overige uitslagen meer afstand kunnen nemen van plek vier, vijf en zes en zou het aansluiting houden op de nummer twee. Ondanks het zure gevoel mag er zeker ruimte zijn voor tevredenheid. We hebben vele kansen gecreëerd, op een moment na geen kans weggegeven en dat tegen toch wel een sterke ploeg in deze competitie. Gezien het einde van de tweede periode nadert, wij een erg goede reeks hebben deze periode waarbij met dit gelijke spel ons eerste puntverlies is, zijn wij even het KNVB handboek ingedoken.

Wanneer wij volgende week thuis weten te winnen van EFC PW en HSC niet verliest van Almelo, zullen wij tweede eindigen achter HSC deze tweede periode. Gezien HSC de eerste periode al op hun naam heeft geschreven, zal volgens de regelementen de periodetitel doorschuiven naar de nummer 2 van de periode. Ondanks dat gegeven zullen wij echt op ons eigen spel moeten letten en volgende week gewoon de drie punten moeten pakken.

’25 0-1 Bram Bötzel ’56 1-1 Zaterdag 9 maart, 14:30 uur vv Gorssel 1 – EFC PW 1