Harry Decheiver zij het al in de voorbeschouwing, “SDC’12 is een goed spelende ploeg”, het verloor in Colmschate met 4-3. Maar makkelijk ging het toen niet.

Ook vandaag ging het niet makkelijk het was SDC12 dat in de 2e minuut al een kans creëerde, maar door een snelle reactie van keeper Kreukniet ging de bal net voorbij de inkomende spits. In de 6e minuut kreeg Helios de eerste kans, maar Sem Thomassen kopte de voorzet over. In de 8ste minuut was het wel raak. De ingebrachte bal liet Jarmo van het Hof lopen voor Roy Smeitink, die het overzicht behield en Dennis Hettinga in stelling bracht die mooi inschoot. 0-1. SDC’12 kwam daarna meer gevaarlijk voor het doel van Treurniet. Helios verdedigde niet fel genoeg en was in de opbouw slordig. In de 29 ste minuut kreeg Hettinga een kadootje in de schoot geworpen. De laatste man wilde binnen het 16 metergebied Dennis passeren maar verkeek zich op Dennis die de bal onderschept en droog afwerkt 0-2.
Helios verhoogde de druk en kreeg nog enkele kansjes, In de 38 ste minuut scoorde SDC’12 de 1-2 nadat Jeray Gallangadjir zich verkeek op de tegenstander. Rust 1-2.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet veel, tot plots SDC’12 vanuit een corner de bal ineens op de paal zag belanden. Tot de 63 ste minuut bleef het tam, gebeurde er niet veel, maar in de 63 ste minuut werd Jarmo in de 16 onderuitgehaald, penalty, en deze werd weer hard en onhoudbaar door Jarmo ingeschoten 1-3. SDC’12 ging vanaf dat moment volop in de aanval, Helios werd ineens feller, zat er korter op. Vanaf de 78 ste minuut kwam keeper Kreukniet steeds meer in beeld en hield de bal met drie katachtige reacties uit het doel en was het even later Jarno van den Bos die de bal van de lijn haalde. In deze periode kreeg Helios meer en meer de ruimte om het af te maken maar de keeper van SDC’12 wist dat te verhinderen. Eindstand 1-3.

Helios behaalde drie belangrijke punten en is Enter Vooruit, dat niet speelde, gepasseerd op de ranglijst. Volgende week speelt Helios thuis tegen Daarlerveen, aanvang 15.00 uur.

ViaClubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelMoeizaam gelijkspel voor SV Twello op bezoek bij Kolping-Dynamo
Volgend artikelVV Gorssel doet zichzelf te kort in de eerste helft tegen FC Aramea