Een geflatteerde nederlaag bij Teuge: op bezoek bij de koploper moet je de kansen die je krijgt, benutten. Een hele sterke eerste helft van onze kant leidde niet tot doelpunten. In de eerste tien minuten na rust waren we niet scherp en geef je de wedstrijd weg.

Er hing een gezellige sfeer op het Sportpark Den Dulmer. Dat is ook niet gek, Teuge staat na 15 speelrondes bovenaan met 35 punten. Toch was Sportclub Deventer de bovenliggende partij in de eerste helft en vergeten we onszelf te belonen met doelpunten. Vele onderscheppingen op het middenveld leidden tot grote kansen, helaas voor ons was de keeper van Teuge heel sterk met goede reddingen.

Tot de rust was er dan ook niets aan de hand, Teuge had amper kansen gecreëerd. Maar na de rust is er een ander spelbeeld. Teuge begint scherper en wij hebben daar geen antwoord op. Een te korte terugspeelbal wordt onderschept en de aanvaller van Teuge rondt dit buitenkansje goed af, 1-0.

Een paar minuten later is er een teruggetrokken voorzet die zwak op goal geschoten wordt, maar van richting veranderd wordt en daardoor is onze keeper kansloos. Zo staat het 10 minuten na rust ineens 2-0 en wordt het wel heel lastig om hier nog punten aan over te houden gezien het lage aantal tegengoals van Teuge dit seizoen.

Na deze korte storm krijgen we weer wat meer grip op de wedstrijd, maar tot echte kansen leidt dit niet. Teuge komt nog een aantal keer gevaarlijk voor de goal en een kwartier voor tijd wordt het dan ook 3-0 en is de wedstrijd helemaal beslist. Een minuut na deze goal komt Kai Alberts opstomen aan de rechterkant en geeft een fantastische voorzet op Roan Koekkoek die ‘m ineens via de onderkant van de lat erin schiet: 3-1. Even is er dan hoop op meer, maar eigenlijk zat het er niet meer in. Het wordt zelfs nog 4-1 in de laatste minuut.

Helaas houden we dus geen punten over aan deze wedstrijd, deze punten moeten volgende week wel weer gepakt worden. Thuis tegen Apeldoornse Boys om 15:00. Tot dan.