Zaterdag stond de topper tussen de nummer 3 en de nummer 1 van de ranglijst op het programma. Onder een heerlijk zonnetje werden de supporters niet teleurgesteld door de thuisploeg. Voor het eerst dit seizoen wist HSC’21 niet te scoren en verloor het verdiend met 2-0 van een sterk vv Gorssel.

Ondanks dat er uit, enigszins geflatteerd, met 6-1 verloren werd, zag de ploeg van Ali Aygün toch aanknopingspunten om vandaag een goede kans te maken op de drie punten. Het eerste kwartier waren de ploegen dan ook gelijkwaardig aan elkaar en toonden beide ploegen hun aanvallende intenties zonder echt gevaarlijk te worden.

Gorssel dat steeds iets meer de overhand kreeg door gevaarlijkere aanvallen te creëren, kwam in de 23ste minuut op voorsprong. Stijn Obdeijn gebruikte zijn lichaam goed bij een hoge dieptepass waardoor hij de weg kon voortzetten richting het doel. Met wat kunst- en vliegwerk wist hij in tweede instantie de bal achter de doelman te werken. 1-0.

Gorssel dat de gehele helft feller was in de duels, elke tweede bal won, verdedigend erg goed stond en de druk goed op de verdediging van HSC had waardoor ze ballen meermaals alleen over de zijlijn konden werken. Je merkte dat de uitspelende ploeg dit niet gewend was. Al snel was er onderling veel gemopper in de ploeg en zat er een onrustige coach in de dug-out die regelmatig roepend en coachend van de bank af kwam.

Dit alles was echt de verdienste van wat Gorssel liet zien. Zoveel energie, werklust en enthousiasme werden in de duels gestoken. Eén minuut voor rust leek Gorssel de voorsprong toch uit het niets weg te geven. Waar de thuisploeg een corner nam en deze omhoog richting de zijlijn werd weggewerkt, probeerde de aanvaller de bal binnen te houden in plaats van deze rustig over de zijlijn te laten stuiteren.

De aanname vloog van de voet waarbij HSC een ideale countermogelijkheid in de schoot geworpen kreeg. In deze counter schoot de aanvaller de bal hard richting het doel. Onze verdediger, die de bal wilde blokken, zag de bal recht op zijn gezicht afkomen en besloot zichzelf te beschermen. De bal kwam hierbij ongelukkig op de arm waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Keeper Raymon Blankestijn, die weer onder de lat stond na een schorsing, stond oog in oog met de penaltynemer. Laatstgenoemde nam een dusdanig vreemde aanloop waardoor hij geen kracht en onvoldoende richting aan de bal kon geven en de doelman aan het langste eind trok. De stand bleef hiermee op 1-0 wat tevens de ruststand was.

De tweede helft bleef Gorssel de bovenliggende partij en kwam het tot meerdere grote mogelijkheden. Echter bleven deze mogelijkheden onbenut en mag Gorssel zichzelf achter de oren krabben dat de wedstrijd niet vroegtijdig beslist werd. Ondanks het feit dat HSC niet echt super gevaarlijk werd, bleef het toch spannend aangezien we de kwaliteiten van de aanvallende jongens gezien hebben in de heenwedstrijd.

In minuut 88 wist Gorssel dan toch de wedstrijd op slot te gooien. Na een mooie solo ontving Stijn Obdeijn de bal die al voorbij aan de keeper was. De spits bleef koel, kon de bal nog aannemen waarna hij zijn tweede van de middag binnen wist te werken. 2-0. Met nog enkele minuten te spelen, waren deze minuten een formaliteit. De wedstrijd was gespeeld.

Een erg knappe en overtuigende overwinning van de mannen in het geel en zwart waarbij deze punten nog wel eens heel belangrijk kunnen worden om de strijd om plek 3. Dit omdat de nummer 4 volgende op bezoek moet bij de nummer 1. Deze overwinning kan daarbij voor wat opschudding zorgen om het kampioenschap.

Mede dankzij Almelo, dat met hun 0-2 overwinning HSC nadert tot op 1 punt met nog drie wedstrijden te spelen, ligt alles weer helemaal open in de competitie 5D.

Volgende week spelen wij wederom een thuiswedstrijd, dan mag de strijd aangegaan worden met de Blauwwitters op ons mooie sportpark. Zaterdag 20 april, 14:30 uur vv Gorssel 1 – BZSV de Blauwwitters 1

‘23 1-0 Stijn Obdeijn
‘88 2-0 Stijn Obdeijn