Helios speelde vanmiddag een puike wedstrijd tegen de nummer 9, De Esch uit Oldenzaal en won overtuigend met 7-1. De stoomtrein, in deze Helios, kwam gelijk op gang en creëerde binnen 5 minuten al vier kansen om de score te openen.

Twee waren er eigenlijk niet te missen, maar zowel Serkan Kinaci als Dennis Hettinga schoten na mooie combinaties vanuit een vrijstaande situatie hoog over.  Kortom; het vizier stond nog niet op scherp. De eerste de beste uitval van de Esch was direct raak. Achterin werd er te veel ruimte gegeven aan de spits van de Esch, zijn schot werd nog geblokkeerd door keeper Kreukniet, maar de rebound belandde op de arm van de vallende Fabian Put, penalty, die door Luuk Beckman werd benut. 0-1.

Helios ging weer vol in de aanval. Eerst was het Jarmo van ‘t Hof die binnen de 16 wegdraaide van zijn tegenstander, maar de keeper wist zijn inzet nog tegen te houden. In de 23ste minuut was het raak. Een schot van Ijen Bruinsma werd door de keeper tegen binnenkant paal gewerkt en Jarmo scoorde in de rebound de 1-1.

Vanaf dat moment combineerde Helios steeds makkelijker door de verdediging van de Esch. In de 28ste minuut soleerde Dennis Hettinga door de verdediging, werd van achteren aangepakt en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip te wijzen, penalty, die door Jarmo van ’t Hof weer snoeihard werd ingeschoten (2-1).

In de 41ste minuut passeert Sander Krijns een aantal verdedigers en weet met een mooie steekpass Jarmo aan te spelen. Jarmo draait mooi weg van zijn tegenstander en scoort een zuivere hattrick: 3-1.

Direct na rust gaat De Esch vol in de aanval en weet bijna de verdediging van Helios te verassen, maar keeper Sven Kreukniet voorkomt de aansluitingstreffer. Daarna is het gebeurd met De Esch en speelt Helios met zijn tegenstander.

In de 53ste minuut onderschept Jarmo van ’t Hof de bal en stuurt Ijen Bruinsma richting het doel die mooi afrondt 4-1. Daarna gaat het snel. In de 55ste minuut scoort Ijen Bruinsma na een mooie combinatie tussen Jarmo van ’t Hof en Sander Krijns de 5-1 en is het Dennis Hettinga die de 6-1 tegen het net drukt.

In de 64ste minuut laat Sander Krijns zien wat hij in huis heeft en met een weer een prachtige pass zet hij IJen Bruinsma alleen voor de keeper van De Esch en scoort zijn derde (7-1).

Volgende week speelt Helios de belangrijke uitwedstrijd tegen Losser, aanvang 15.00 uur.