FC RDC speelde in fases uitstekend voetbal en leek gedurende de hele wedstrijd ook wel de overhand te hebben. De ervaring van de tegenstander en het vreemde verloop van deze middag werd FC RDC helaas fataal.

De gasten kwamen al snel op voorsprong, na slordig balverlies op eigen helft en het herstel van dit balverlies was kolderiek en ongelukkig waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. FC RDC toonde karakter gaandeweg de eerste helft en voetbalde bij vlagen heel goed en de fantastische treffer van Victor Evenblij was niet meer dan terecht. Jaydey Bongers en Milan Beumer stichten nog gevaar en Glanerbrug had het bij vlagen zwaar. Zowel Glanerbrug als FC RDC hadden ook geen baat bij de warrig leidende scheidsrechter. Een aantal vreemde gele kaarten en beslissingen van de leidsman leiden tot ongeloof bij beide ploegen.

De spontaan georganiseerde drinkpauzes voor en na rust kwamen Glanerbrug erg goed uit omdat dat juist de beste fases van FCRDC waren die werden onderbroken voor een minuut of 6 waardoor Glanerbrug kon bijtanken. Een goede counter van Glanerbrug leverde een minuut of twintig voor tijd de 1-2 op waardoor FCRDC alle zeilen bij moest zetten om nog een resultaat neer te zetten. Er werden nog de nodige schoten gelost maar de bal wilde er maar niet in. Ronel Antonia werd bij een 1-1 stand nog een strafschop onthouden en in de absolute slotfase besliste Glanerbrug de wedstrijd door 1-3 te maken. Niek Riksten maakte voor de statistieken nog de 2-3 maar op moment van scoren werd er ook meteen afgefloten.

Voor de neutrale toeschouwer was er een hoop te genieten maar helaas staat FCRDC met lege handen.

Op naar volgende week, op bezoek bij Eerbeekse Boys.