Helios speelde vanmiddag tegen ASV’57 uit Aadorp. Het werd een moeizame maar terechte overwinning van 1-3 voor Helios wat dus koploper blijft.

Helios nam van het begin af aan het initiatief en in de 5e minuut werd Serkan op rechts door Jarno van den Bos weggestuurd. Serkan zijn voorzet werd door Djeremy Waslander teruggekopt op de ingekomen Sander Krijns die fraai afrondde: 0-1.

Twee minuten later kwam na een mooie combinatie tussen Jarno van den Bos en Sander Krijns Jarmo van t Hof in een kansrijke positie, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en zijn schot ging over.

De eerste echte aanval van ASV’57 was meteen raak. Thierry Kroon werd in de 20ste minuut aangespeeld op de 16, draaide mooi weg en schoot voor doelman Sven Kreukniet onhoudbaar in (1-1).

Ondertussen bleef het maar regenen en het veld werd steeds gladder. Helios probeerde met een rustige opbouw gevaar te stichten en ASV’57 hanteerde de lange bal, in de hoop iets te forceren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Paal en lat redden ASV’57 van een grotere achterstand. Eerst was het Jarno van den Bos die vanaf 25 meter zijn schot op de paal zag uiteenspatten. Een paar minuten later kwam een inzet van Glenn Kobussen op de paal.

Een minuut voor het einde van de eerste helft brak Serkan op rechts door, zijn voorzet kwam tegen de ingevlogen verdediger van ASV’57 tegen een uitgestrekte arm, penalty, die door Jarmo van ’t Hof wederom beheerst werd ingeschoten (1-2).

In de tweede helft was het Helios wat het heft in handen nam, maar op het gladde veld soms slordig de pass hanteerde. Het spel werd er van beide kanten niet beter op. Helios creëerde enkele grote kansen, maar de afwerking was te onnauwkeurig of de keeper stond in de weg.

In de 80ste minuut was het de voor Hettinga ingevallen Bastiaan Lieftink die op links doorbrak, maar ook zijn inzet ging naast. 8 minuten later was het eindelijk wel raak. Bastiaan Lieftink brak op links door en bracht Jarmo van ’t Hof in stelling die de bevrijdende 1-3, tevens eindstand, op het scorebord bracht.

Volgende week komt Avanti Wilskracht naar Deventer, aanvang 15.00 uur.