Het 1ste elftal van Diepenveen kent een fase waarin winnen noodzakelijk is. Vorige week speelde de ploeg van Dollenkamp tegen Colmschate ’33 en volgende week komt SV Vaassen op bezoek.

Zondag 10 november stond Sportclub Brummen op het menu. Diepenveen neemt in de voorbereiding naar deze wedstrijd een goeie vorm met zich mee. In de wedstrijd tegen Colmschate werd er onterecht gelijk gespeeld en midweeks werd er in een oefenpot gewonnen van Klarenbeek.

Met dat goeie gevoel stond de Diepenveense ploeg aan de aftrap op sportpark de Hazenberg. Diepenveen begon het treffen aftastend. De kat werd eerst uit de boom gekeken voordat de Diepenveners de controle over de wedstrijd grepen. Diepenveen kreeg wat kansjes, maar kon nog geen stempel drukken. Na 32 minuten was het wel raak. Jim Willemsen zorgde voor een onderschepping aan de linkerzijde van het veld waarna hij spits Gijs de Rooij wist de bereiken. De Rooij draaide zich knap weg bij zijn tegenstander en puntert de bal in het uiterste hoekje van de goal. Diepenveen nam na 32 minuten voetballen de leiding in Brummen. Vanaf dat moment brak de wedstrijd open en kreeg Diepenveen wat kansen. Tot de rust gebeurde er echter niet veel.

In de tweede helft werd de marge door aanvoerder Timo Broekman verdubbeld. Na een voorzet van de razendsnelle Marcel Bijker, die zijn directe tegenstander wist te verschalken, en Broekman als zijn eindstation vond. Timo bleef rustig en schoof de bal beheerst achter de keeper van Sportclub Brummen. Door de twee doelpunten van Diepenveen moest Brummen komen, waardoor er veel ruimte ontstond. Brummen kwam tot een grote kans via een vrije kopbal, maar keeper Nick Witteveen had geen moeite met deze inzet. Gedurende het tweede bedrijf zorgde Brummen via een paar standaardsituaties voor wat dreiging, maar niet genoeg om het ‘hok’ van Diepenveen echt onder vuur te nemen. Na het offensief van Brummen werd de wedstrijd 10 minuten voor het einde volledig in het slot gegooid. Na een sterk duel aan de linkerflank kreeg Davey Mooren veel ruimte om wat met de bal te doen en via een poging, die tussen een schot en voorzet in zat, maakte hij de 0-3. Zelf gaf Moren aan dat het schot bewust was, maar dat laten we even in het midden.

Niet veel later onderschepte Gijs de Rooij op het middenveld de bal en vervolgde zijn weg richting de keeper. Hij hield goed overzicht en zag dat Davey Mooren met hem mee was gelopen. Hij bleef rustig en gaf de bal aan Davey. Hij schoot de bal simpel binnen en zette de 0-4 op het scorebord. De wedstrijd kende nog een mooi moment voor de jonge Nick Smeenk. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van Diepenveen. Met zijn 18 jaar en zijn plek in de 019-1 een aanstormend talent in de Diepenveense jeugdopleiding.

Na 3 wedstrijden zonder overwinning volgde er dus een prima zege voor de ploeg van Martin Dollenkamp. Een overwinning waaruit de ploeg veel voldoening en vertrouwen kan halen op weg naar volgende week. De ploeg uit Brummen liet niets zien van de ongeslagen status waarin het voor de wedstrijd verkeerde, en moet aan de bak. Volgende week wacht SV Vaassen thuis en moet er een vervolg worden gegeven aan deze opmars.