Maandagavond heeft het overgrote deel van de leden akkoord gegeven aan de huidige zondagclub om in het nieuwe seizoen als zaterdagclub door het leven te gaan.

De kantine van Helios aan de Corrie Tendeloostraat liep gisteravond aardig vol. In totaal 72 leden waren op de ledenvergadering aanwezig. Naast alle andere punten was er natuurlijk veel belangstelling voor hét punt, ‘overgang van de zondag naar de zaterdag’. Een hot-item op de agenda, en door het bestuur zorgvuldig voorbereid.

Het gedegen voorwerk startte eigenlijk een jaar geleden al na de benoeming van de nieuwe voorzitter Gerard Kok. Kok ‘luisterde naar de club’ waar de behoefte ontstond. Met slechts drie zondagteams zag de toekomst er steeds gecompliceerder uit. Een derde team wat op seniorenniveau speelt en een twee welke een half selectieteam is momenteel. De afhankelijkheid van de zaterdagjeugd werd steeds groter. De roep naar de zaterdag kon niet onbeantwoord blijven concludeerde voorzitter Kok.

Vooruitlopend op de ledenvergadering is er door Kok zorgvuldig toegewerkt naar het voorstel. Binnen de huidige selectie was bijna iedereen direct enthousiast. Een enkeling had wat twijfel, temeer de club ‘zakt’ naar de vierde klasse. Bij de overschrijving van zondag naar zaterdag zal Helios op het laagste niveau moeten herstarten terwijl het nu uitkomt in de derde klasse.

De avond waarop de beslissing moest vallen; na een gedegen uitleg, werd er gestemd voor de overgang naar zaterdag. Van de 72 aanwezigen waren er 69 leden voor en slechts drie tegen. Eén daarvan vroeg zich openlijk af wat hij nu op zondag moest gaan doen. Kortom een probleemloze overgang met nog enkele praktische vragen tot slot. Vragen als bijvoorbeeld het tijdstip van voetballen. Echter zal er eigenlijk maar één duel bij gaan komen op zaterdag wat op zich weinig om handen zal hebben. Maar dat mocht allemaal niet verhinderen dat er een overgrote meerderheid achter het voorstel stond: Helios is vanaf volgend seizoen zaterdag vierde klasser!

Vorig artikelOff-day van Brummen leidt cruciale overwinning in voor Diepenveen.
Volgend artikelGretig Turkse Kracht legt Warnsveldse Boys over de knie
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!