Op het nostalgische sportpak van VV Loenermark, gelegen op de even zo mooie Veluwe, moest De Gazelle vandaag aantreden tegen de plaatselijke VV. Geen makkelijke opgave zo blijkt uit de thuis-uitslagen in de competitie en hun winst van vorige week in de beker tegen derde klasser H.A.V.O.

In de witte uitshirts trad De Gazelle aan met een gewijzigde opstelling. Nog steeds kampt de Rielerenk-ploeg met een fiks aantal blessures van potentiële basisspelers. Sven Kelder, Sven Raats, Justin Post, Jimmy Vonk, Nick Teeuwen, Nick van Laar, Freddie Baxter en Stephan Stegehuis zijn normaal vaste krachten bij de selectie, maar helaas nog verhinderd.

De Gazelle begon te afwachtend aan de eerste helft. Er werden veel duels verloren en de echte wil om te winnen, straalde er niet vanaf. Hierdoor was het Loenermark dat meer in balbezit was en het spelbeeld bepaalde. Gaandeweg de 1e helft kwam men beter in het spel. Echte kansen waren er nog niet geweest totdat de uitstekend spelende Bailey Bruins aan de rechterkant met een afgemeten steekpass Bobby Vonk wegstuurde. Deze legde hem panklaar voor gelegenheidsspits Niels Rijnders en de 0-1 was een feit.

Met nog een kwartier te gaan, was er alles aan gelegen om met deze stand de rust in te gaan. In de laatste seconde voor de rust werd er een niet al te slimme overtreding gemaakt op 18 meter van het eigen doel. De gegeven vrije trap werd netjes over de muur gekruld. 1-1 ruststand.

Na rust een wijziging in de organisatie en opstelling aan de kant van De Gazelle. Robin Krebber was vlak voor rust al ingevallen voor de grieperige Joey Reimert. Hij werd van linksbuiten naar het middenveld geschoven en Derek Vonk ging van linksachter naar linksvoor. De Gazelle stond beter en kwam ook veel meer aan het voetballen.

De jonge, debuterende Robin Krebber liet op het middenveld zien hoe je duels wint en ballen verovert. Zo deed hij dat in de 70ste minuut op een geweldige manier. De keeper van Loenermark trapte een hoge bal richting middenlijn: Robin las als eerste waar die bal zou gaan vallen, legde de bal in de aanname direct klaar voor zichzelf en schoot hem van 40 meter over diezelfde keeper. Een fantastische goal! Prachtig voor deze jonge debutant! 1-2

De Gazelle kwam eigenlijk niet meer echt in de problemen en alles leek erop dat de 3 punten mee naar Deventer zouden gaan. Helaas! In de 80ste minuut kreeg De Gazelle zelf een corner. De restverdediging stond niet goed en in een snelle counter wist Loenermark de 2-2 te maken.

Loenermark nestelt zichzelf met dit punt in de top 3 van de 4e klasse F. Het is heel spannend in de middenmoot, want tussen plek 3 en plek 10 zit precies 2 punten verschil. De Gazelle speelt nog 3 wedstrijden voor de winterstop. Ieder punt telt nu!

Bronclubcorrespondent De Gazelle
Vorig artikelDominant IJsselstreek veel te sterk voor Wissel
Volgend artikelOff-day van Brummen leidt cruciale overwinning in voor Diepenveen.