Diepenveen haalt een oude bekende terug; Iede Schokker keert terug bij de club waar hij in de F-jes begon te voetballen. Van daaruit ontwikkelde de Diepenvener zich tot een complete voetballer waarna Go Ahead Eagles hem oppikte. Vanaf de O15 speelde Iede in het rood-geel. Als 19-jarige voetbalde Iede nog een jaartje bij Scherpenzeel om dit seizoen terug te keren op ‘De Zunnebarch’

Iede is niet de enige jongeling in de nieuwe selectie van nieuwbakken hoofd-coach Patrick Kieftenbelt. Al sinds 2012 is Patrick al actief bij Diepenveen en werkte zijn weg omhoog vanaf de C jeugd tot aan het eerste. Als hoofd opleidingen, hoofdcoach bij de O19 en tevens als assistent van Robert Slinkman, mocht Patrick al aan de hoofdselectie ‘ruiken’. De laatste duels van het afgelopen seizoen mocht Patrick zelfs Robert Slinkman vervangen, vanwege zijn vroegtijdige vertrek.

Iede Schokker (r) met zijn coach Patrick Kieftenbelt.

Hoofdcoach
Het komende seizoen staat Patrick er niet helemaal alleen voor, oud coach Rob Spliethof zal hem adviseren en bijstaan waar nodig. Spliethof was eerder niet alleen coach bij de geel-zwarten, maar ook voorzitter van de club.

Selectie
Afgelopen seizoen werd Patrick kampioen met zijn O19 en veel van die spelers gaan mee naar de selectie van 1 en 2 aan de Schuurmansweg: “Dit is de uitwerking van jarenlange intensieve begeleiding bij de jeugd en gretige spelers die vanuit de O19 graag de stap naar de selectie willen maken”, aldus Patrick Kieftenbelt.  

Afscheid
Tegenover de komst van die vele jeugdspelers staat het vertrek van drie oud gedienden: Gijs de Rooij, Marcel Bijker en Jack Vunderink stoppen. Na jarenlang in het eerste te hebben gespeeld maken deze drie spelers ruim baan voor hun gezin.

De O19 selectie van Diepenveen welke kampioen werd in de 1e klasse 2021-’22.

Veel jeugd
“Waar een aantal jaren geleden al vele O19 spelers de overstap hebben gemaakt naar de selectie, maken komend seizoen alle tweede-jaars de overstap naar de senioren”, zo licht Patrick toe. Voor hem geen onbekende groep, daar Patrick als  hoofdcoach van die selectie kampioen werd afgelopen seizoen. “In de eerste klasse nog wel, het is een talentvolle groep die ook al kennis maakte met het seniorenvoetbal omdat velen al minuten hebben gemaakt bij het eerste en tweede, maar ook in de O23 competitie, georganiseerd door Deventervoetbal.nl.

Nieuw
Naast eerder genoemde Iede Schokker keert nog een Diepenveen-jongen terug: Thijs Kedde, drie jaar geleden nog speler van O19 en gestopt vanwege studie, heeft de voetbalschoenen weer uit het vet gehaald. De enthousiaste Patrick Kieftenbelt grijnst bij het bekijken van de vele beschikbare namen voor de selectie van het nieuwe seizoen en vult aan met een derde nieuwkomer: “Ruben aan de Stegge; Ruben komt hier wonen en maakt de stap naar de geel-zwarten.” Daarmee heeft Patrick misschien wel een luxeprobleem: “Bijna wel met 38 spelers voor 1 en 2, nu is er echt wat te kiezen wat het echt ook selectievoetbal maakt. Hopelijk kunnen we nu bij Diepenveen eens gaan profiteren van de jarenlange inzet bij de jeugd”, sluit Patrick vastbesloten mee af.

Nieuw binnen de Diepenveen selectie vanaf 2022-’23.
1. Mike Roetert
2. Wouter Voskuilen
3. Stan Grievink
4. Jip Scheers
5. Mathijs Bolink
6. Gijs van den Arend
7. Tycho Rouwenhorst
8. Rens Klein Hofmeijer
9. Iede Schokker
10. Thijs Kedde
11. Ruben aan de Stegge

Vorig artikelPlay-offs schema
Volgend artikelSpelerscarrousel, wie speelt waar komend seizoen?