De eerste ronde van de play-offs zitten er op, Helios verloor en kan de promotiedromen voor een jaartje in de kast parkeren. Ook IJsselstreek zag hun wens uiteenspatten, want er werd verloren bij Angerlo Vooruit. Tenslotte moest Go-Ahead zijn meerdere erkennen in DAVO.

Terwolde is dus nog volop in de race voor promotie, terwijl Wijhe, Activia, DAVO zich proberen te handhaven. Wijhe en Activia spelen woensdagavond al in een tussenronde terwijl DAVO en Terwolde rechtstreeks de finale spelen komende zondag.
Check de details, verzameld door Wouter Hulsegge.

Wijhe ’92 eindigde in hun 2e Klasse J uiteindelijk als 12e, maar versloeg afgelopen weekend M.V.V. ’29 door een wereldgoal van Lars Elshof. Daardoor mag Wijhe zich, in de tussenronde op woensdagavond, meten met v.v. Reutum. De thuisclub eindigde afgelopen seizoen als nummer twee in de 3e Klasse A en versloeg afgelopen zondag Warnsveldse Boys in een spannende duel.

Activia won afgelopen weekend, in de eerste ronde, op eigen terrein van SV Raalte en moet nu een tussenronde spelen. Op woensdagavond is dat duel al, 15 juni om 20:00 uur uit bij Klarenbeek. De thuisclub greep net naast het kampioenschap in de 4e klasse F. Voor Klarenbeek is dit het eerste play-off duel, want in de eerste ronde waren zij vrij.

DAVO won de Rielerenk-derby tegen Go-Ahead met 1-0 en mag komende zondag de finale van de play-offs spelen. Dit is op neutraal terrein; de v.v. Lettele zal gastheer zijn van dit beslissende duel tussen v.v. Hoonhorst en d.v.v DAVO, aanvang 14:00 uur.
Wint Davo die wedstrijd, dan blijft het in de 4e klasse. Bij een nederlaag tegen de poulegenoot Hoonhorst, volgt degradatie naar de 5e klasse. Hoonhorst was overigens dit seizoen al twee keer te sterk in de competitie als tegenstander van DAVO. 

Terwolde wist zich afgelopen weekend sterk terug te knokken na een 2-0 achterstand in Zutphen. Uiteindelijk werd er gewonnen van De Hoven en mogen ze zich op gaan maken voor de finale. Deze wordt afgewerkt op het terrein van s.v.b.v. Barchem met als tegenstander K.S.V. Vragender. Vragender is voor Terwolde een onbekende tegenstander, ze eindigden op een 12e stek in de 4e Klasse C en in de halve finale versloegen ze met 4-2 Z.Z.C. wat uitkomt in de 5e Klasse. Zondag die finale waarbij Terwolde bij winst promoveert naar de 4e Klasse, ze trappen af om 14:00 uur in Barchem.

PROGRAMMA

Programma play-offs halve finales:
Woensdag 15-06-2022 Klarenbeek vs. Activia aanvang 20:00 uur
Woensdag 15-06-2022 Reutum vs. Wijhe aanvang 20:00 uur

Voorlopige programma finales komende zondag:
Zondag 19-06-2022 Hoonhorst vs. DAVO aanvang 14:00 uur in Lettele
Zondag 19-06-2022 Terwolde vs. Vragender aanvang 14:00 uur in Barchem

D

Vorig artikelTerwolde wint thriller bij De Hoven
Volgend artikelIede Schokker terug op het oude Diepenveen nest
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.