Na weken van overleg en onderhandeling is het voetbalbestuur van VV Diepenveen er uit: Het duo Patrick Kieftenbelt en Rob Spliethof vormen het trainersduo vanaf aanstaande zomer. Daarmee volgen zij Robert Slinkman op.

Geheel verrassend is de keuze voor dit duo niet: Kieftenbelt, pas 31 jaar, is inmiddels bezig aan zijn tiende seizoen op sportpark ‘De Zunnebargh’ waar hij diverse jeugdteams coachte. Vanaf de toenmalige C-junioren in 2012, was hij iedere twee jaar verantwoordelijk voor zijn selectieteam. Zo werkte de Deventenaar zich om het jaar een niveautje hogerop.

De laatste drie jaar combineerde de talentvolle Kieftenbelt dit met de rol van Hoofd-opleidingen bij de dorpsclub. De afgelopen twee seizoenen assisteerde hij tevens de huidige hoofdtrainer Robert Slinkman en was hij betrokken bij het tweede van DSC. Zorgvuldig werkte hij daarmee richting het eerste elftal waar hij komende zomer het trainersduo vormt met de ervaren Rob Spliethof. De oud-voorzitter was in het verleden trainer bij SDOL, Lettele en Albatros alvorens hij neerstreek in zijn dorp Diepenveen waar hij in 2006 voor twee jaar hoofdtrainer werd. Na Be-Quick Zutphen volgde nog een jaar als assistent bij VV Diepenveen in 2013. In 2022 keert de ervaren Spliethof voor de derde keer terug bij ‘zijn’ club Diepenveen.

Diepenveen is erg verheugd met het duo. De energieke Kieftenbelt kent veel vertrouwen vanuit de club en de mix met de ervaring van de ervaren Spliethof is van groot belang. Met een overweldigende steun voor het duo vanuit de spelersgroep was de aanstelling slechts een kwestie van tijd. Kieftenbelt zal deze functie blijven combineren met die van Hoofd Opleidingen. Daarnaast zal hij ook bij de O15 van Go Ahead Eagles blijven assisteren. Waar hij al vier jaar naast Jip Ellenbroek fungeert als assistent-trainer bij de BVO uit Deventer.

Rob Spliethof

Foto’s: Eigen archieffoto’s Diepenveen en Patrick Kieftenbelt.

Vorig artikelGo Ahead Eagles behaald kostbaar punt in Almelo
Volgend artikelBart Vos nieuwe trainer CCW’16