Diepenveen heeft voor een grote verrassing gezorgd. In Vaassen werd van nummer twee KCVO met 1-2 gewonnen. De wedstrijd begon goed voor de geelzwarten, want binnen een minuut stond het 0-1. Rechtsback Marcel Bijker stoomde op aan de rechterkant en diens voorzet werd door Stan Brouwer binnengelopen. In het vervolg van de eerste helft liet KCVO zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat. Diepenveen had het hier moeilijk mee, maar hield toch stand de 1e helft. In de 45e minuut nog de kans op de 0-2, maar het schot van Gijs de Rooij werd net geblokt.

In de tweede helft, zoals verwacht, een fel KCVO jagend op de gelijkmaker. Na een prachtige aanval komt die er ook door een prachtige kopbal van Balk in de 54e minuut. KCVO ruikt bloed en speelt op het randje en soms erover. Dit levert een aantal gele kaarten op. De uitstekend leidende scheidsrechter Wesselink moet het verbaal steeds vaker ontgelden. Dit overigens volledig ten onrechte. In de 65e minuut kopt Fabian Metz na een vrije trap de bal fraai binnen. Hierdoor liepen de emoties hoog op bij de thuisploeg die eerst de trainer wegens commentaar met rood zag vertrekken en nadat de scheidsrechter ook vanuit het publiek werd bedreigd, staakte hij de wedstrijd in de 77e minuut. Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd hervat.

Diepenveen vocht vandaag als ploeg en bleef in de hectische slotfase overeind. Door deze overwinning sluit het weer aan in de middenmoot. Aanstaande donderdag spelen we voor de beker thuis tegen FC Ommen.